luni, 22 aprilie 2013

Suntem "plantati" sau nu?

   Mai deumlt cietam un aritcol depsre cum citim si am fost supirns sa obesrv ca desi scirse grseit cunivetele, crieurul nu are prolbeme cu ineterpertarea.
   Explicatia ar fi aceea ca, dupa perioada de invatare efectiva a literelor, creierul nu mai are nevoie sa identifice fiecare litera in parte, el citind cuvantul cu totul, aproape ca pe un simbol, acest proces necreindu-i nici o dificultate.
   Imediat, m-am gandit la cateva mari civilizatii care folosesc (sau foloseau) scrierea prin simboluri: chinezii, aztecii, mayasii, sumerienii, micenienii, egiptenii, etc, civilizatii care au lasat in urma cateva intrebari de genul "oare cum or fi facut-o?".
   Avand in vedere ca, odata cu tehnologizarea, o parte din simboluri au devenit universale (butonul de POWER, triunghi dreptunghic la telecomenzi pentru sunet, pictograme ale windows, etc) si tendinta este tot de "simbolistica" ma duce cu gandul ca civilizatiile stravechi dezvoltate tehnologic (mai dezvoltate tehnologic) ne-au lasat mesaje clare ca au existat si ne-au ajutat in evolutie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu