Pentru preparare este necesar ca, mai intai,
cojile de oua sa fie spalate bine pentru indepartarea impuritatilor, dupa care
se pun 1-2 zile la uscat. Se maruntesc, apoi, la dimensiunile unui solz de
peste de circa 3/3 mm, pisandu-se in pive sau presandu-se pe un fund de lemn,
dupa ce, in prealabil, le-ati pus intr-o bucata de panza curata si rezistenta.
Cojile astfel faramitate se macina cu rasnita de cafea sau alt dispozitiv, pana
cand devin un praf fin, asemanator fainei. Intr-un vas de sticla sau faianta,
se combina 2 parti de praf de coji de oua, cu 3 parti de miere si o parte de
suc de lamaie sau vin alb. Se omogenizeaza bine amestecul, se toarna intr-o
sticla (care se inchide ermetic cu dop) si se pune la macerat timp de o
saptamana, la loc intunecos, racoros si uscat (de regula la frigider). Solutia
se agita zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de
sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura si surse de
contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 saptamani.
Se administreaza: 1 lingura, de 3 ori pe zi, la
mesele principale, diluat in 100 - 200 ml. apa, sirop sau ceai medicinal. In
cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate. Inainte de
intrebuintare se agita bine solutia. Durata tratamentului, 2-4 saptamani. Cura
se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu