luni, 15 aprilie 2013

Civilizatia...incotro?


   Ce credeti ca se va intampla cu civilizatia actuala in contextual in care populatia se mareste, iar fabricile devin din ce in ce mai automatizate?

   Pai oare de unde a venit criza? Credeti ca s-a terminat sau se va termina fara o noua si adevarata schimbare? Eu nu cred. Eu vad lucrurile astfel: marii producatori o sa investeasca, o sa faca fabrici din ce in ce mai performante, mai automatizate, unele complet fara operatori umani (canon avea acesata idee de acum vreo 2-3 ani) si un timp o sa vanda produsele... dar pana la urma cui o sa mai vanda? Oamenii nu vor mai avea cu ce platii, ei nu vor mai avea locuri de munca. Deja unele din statele mari (Franta, USA) au planuri de a impozita suplimentar marii afaceristi. Acestia isi muta afacerile in tari mai putin dezvoltate, cu mana de lucru mai ieftina, dar problema ramane...cui o sa vanda produsele? ce vor face statele cu masa crescanda de someri?
   Solutia va fi prin globalizare. Fieceare stat va trebui sa urmeze un minim set de reguli. Probabil omenirea va fi asistata social. Cumva cred ca ne vom indrepta catre o alta forma de socialism.

citeste si : 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu