luni, 15 aprilie 2013

Exercitii pentru un fund bombat

Natura nu a fost generoasa cu toate femeile si nu toate s-au nascut cu un corp de milioane. Aici intervine sportul si efortul fizic prin care fiecare doamna sau domnisoara poate sa ajunga sa arate cum viseaza.
Cori Gramescu iti ofera cateva sfaturi pentru a-ti lucra posteriorul, astfel incat sa il aduci la forma dorita.

Primul exercitiu este o adevarata provocare pentru muschii feselor si ai coapselor si, daca te concentrezi sa lucrezi corect, vei simti cum iti remodeleaza si talia. Trebuie sa te asezi cu picioarele departate, iar unul dintre genunchi sa fie flexat, in timp ce celalalt trebuie sa fie intins.

Piciorul care sta intins trebuie orientat pe diagonala fata de trunchi, cu varful intins. Tebuie sa incordezi abdomenul si sa inclini trunchiul spre fata, mentinand spatele drept si bratele flexate in laterala.

Incordeaza-ti fesele, coapsele si abdomenul si ridica piciorul de pe podea si apoi revino lent pana aproape de sol, dar fara sa mai atingi podeaua cu talpa. Executa acest exercitiu in trei seturi, a cate opt repetari, apoi schimba piciorul.


Al doilea exercitiu presupune sa stai intinsa pe saltea, cu mainile pe langa corp. Urca picioarele flexate pe step. Stai pe toata talpa si asaza-te cu sezutul cat mai aproape de step. Incordeaza abdomenul si ridica bazinul, nu foarte sus, ca in imaginea alaturata.



Apoi revino la pozitia initiala, fara sa atingi salteaua. Tine spatele drept si executa trei serii a cate 20 de repetari. Primele doua serii vor fi miscari lente, iar la ultima serie executa miscari scurte, fara sa cobori bazinul mai jos de nivelul step-ului.




Cel de-al treilea exercitiu pentru un posterior perfect

Pentru al treilea exercitiu asaza-te pe genunchi si antebrate. Mentine coatele sub umar, abdomenul incordat si coapsa perpendiculara pe sol. Ridica lent genunchiul spre tavan si mentine unghiul drept dintre gamba si coapsa. Coboara apoi genunchiul spre sol. Repeta de 30-40 de ori cu fiecare picior.

Pentru cele mai bune rezultate, este important sa mentii abdomenul incordat si trunchiul stabil. Executa miscarile controlat si concentreaza-te asupra stabilitatii trunchiului.

Cori Gramescu - Master Trainer Ultimate Pilates la Lady Fit - First Gym for Delicate Women
www.ladyfit.ro

Articol preluat de pe ziare.com : http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fitness/cori-gramescu-te-ajuta-sa-arati-bine-exercitii-pentru-un-fund-bombat-1229362

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu