marți, 31 iulie 2012

Comenzi rapide

Comenzi rapide de la tastatură generale

  • CTRL+C (Copiere)
  • CTRL+X (Decupare)
  • CTRL+V (Lipire)
  • CTRL+Z (Anulare)
  • DELETE (Ştergere)
  • SHIFT+DELETE (Ştergerea definitivă a elementului selectat fără a-l plasa în Coşul de reciclare)
  • CTRL în timp ce se glisează un element (Copierea elementului selectat)
  • CTRL+SHIFT în timp ce se glisează un element (Crearea unei comenzi rapide pentru elementul selectat)
  • Tasta F2 (Redenumirea elementului selectat)
  • CTRL+SĂGEATĂ LA DREAPTA (Deplasarea punctului de inserare la începutul cuvântului următor)
  • CTRL+SĂGEATĂ LA STÂNGA (Deplasarea punctului de inserare la începutul cuvântului anterior)
  • CTRL+SĂGEATĂ ÎN JOS (Deplasarea punctului de inserare la începutul paragrafului următor)
  • CTRL+SĂGEATĂ ÎN SUS (Deplasarea punctului de inserare la începutul paragrafului anterior)
  • CTRL+SHIFT cu oricare dintre tastele săgeată (Evidenţierea unui bloc de text)
  • SHIFT cu oricare dintre tastele săgeată (Selectarea mai multor elemente dintr-o fereastră sau de pe desktop, sau selectarea textului dintr-un document)
  • CTRL+A (Selectare totală)
  • Tasta F3 (Căutarea unui fişier sau folder)
  • ALT+ENTER (Vizualizarea proprietăţilor pentru elementul selectat)
  • ALT+F4 (Închiderea elementului activ sau închiderea programului activ)
  • ALT+ENTER (Afişarea proprietăţilor pentru obiectul selectat)
  • ALT+BARĂ DE SPAŢIU (Deschiderea meniului de comenzi rapide pentru fereastra activă)
  • CTRL+F4 (Închiderea documentului activ în programe care permit documente multiple deschise simultan)
  • ALT+TAB (Comutare între elemente deschise)
  • ALT+ESC (Circulare prin elemente în ordinea în care s-au deschis)
  • Tasta F6 (Circulare prin elementele de pe ecran dintr-o fereastră sau de pe desktop)
  • Tasta F4 (Afişarea listei din bara Adresă din Computerul meu sau Exploratorul Windows)
  • SHIFT+F10 (Afişarea meniului de comenzi rapide pentru elementul selectat)
  • ALT+BARĂ DE SPAŢIU (Afişarea meniului Sistem pentru fereastra activă)
  • CTRL+ESC (Afişarea meniului Start)
  • ALT+Litera subliniată dintr-un nume de meniu (Afişarea meniului corespunzător)
  • Litera subliniată dintr-un nume de comandă sau meniu deschis (Efectuarea comenzii corespunzătoare)
  • Tasta F10 (Activarea barei de meniu a programului activ)
  • SĂGEATĂ LA DREAPTA (Deschiderea meniului următor de la dreapta sau deschiderea unui submeniu)
  • SĂGEATĂ LA STÂNGA (Deschiderea meniului următor de la stânga sau închiderea unui submeniu)
  • Tasta F5 (Actualizarea ferestrei active)
  • BACKSPACE (Vizualizarea folderului cu un nivel mai sus din Computerul meu sau Exploratorul Windows)
  • ESC (Revocarea activităţii curente)
  • SHIFT când se introduce un CD-ROM într-o unitate CD-ROM (Împiedicarea redării automate a CD-ROM-ului)
  • CTRL+SHIFT+ESC (Deschiderea Managerului de activităţi)

Comenzi rapide de la tastatură pentru casete de dialog

Dacă apăsaţi SHIFT+F8 în casetele listă cu selecţie extinsă, activaţi modul de selecţie extins. În acest mod se pot utiliza tastele săgeată pentru a deplasa un cursor fără a schimba selecţia. Apăsaţi CTRL+BARĂ DE SPAŢIU sau SHIFT+BARĂ DE SPAŢIU pentru a ajusta selecţia. Pentru a revoca modul de selecţie extins, apăsaţi din nou SHIFT+F8. Modul de selecţie extins se revocă singur atunci când deplasaţi focalizarea la alt control.
  • CTRL+TAB (Deplasare înainte prin file)
  • CTRL+SHIFT+TAB (Deplasare înapoi prin file)
  • TAB (Deplasare înainte prin opţiuni)
  • SHIFT+TAB (Deplasare înapoi prin opţiuni)
  • ALT+Literă subliniată (Efectuarea comenzii corespunzătoare sau selectarea opţiunii corespunzătoare)
  • ENTER (Efectuarea comenzii pentru opţiunea activă sau butonul activ)
  • BARĂ DE SPAŢIU (Bifarea sau debifarea casetei de selectare, dacă opţiunea activă este o casetă de selectare)
  • Tastele săgeată (Selectarea unui buton, dacă opţiunea activă este un grup de butoane de opţiune)
  • Tasta F1 (Afişare Ajutor)
  • Tasta F4 (Afişarea elementelor din lista activă)
  • BACKSPACE (Deschiderea unui folder cu un nivel mai sus, dacă este selectat un folder în caseta de dialog Salvare ca sau Deschidere)

Comenzi rapide de la tastaturile Microsoft Natural Keyboard

  • Sigla Windows (Afişarea sau ascunderea meniului Start)
  • Sigla Windows+BREAK (Afişarea casetei de dialog Proprietăţi sistem)
  • Sigla Windows+D (Afişare desktop)
  • Sigla Windows+M (Minimizarea tuturor ferestrelor)
  • Sigla Windows+SHIFT+M (Restaurarea ferestrelor minimizate)
  • Sigla Windows+E (Deschidere Computerul meu)
  • Sigla Windows+F (Căutarea unui fişier sau folder)
  • CTRL+Sigla Windows+F (Căutare computere)
  • Sigla Windows+F1 (Afişare Ajutor Windows)
  • Sigla Windows+ L (Blocare tastatură)
  • Sigla Windows+R (Deschiderea casetei de dialog Executare)
  • Sigla Windows+U (Deschidere Manager utilitare)

Comenzi rapide de la tastatură pentru accesibilitate

  • SHIFT dreapta timp de opt secunde (Comutare activare-dezactivare TasteFiltrare)
  • ALT stânga+SHIFT stânga+PRINT SCREEN (Comutare activare-dezactivare contrast puternic)
  • ALT stânga+SHIFT stânga+NUM LOCK (Comutare activare-dezactivare TasteMaus)
  • SHIFT de cinci ori (Comutare activare-dezactivare TasteAdezive)
  • NUM LOCK timp de cinci secunde (Comutare activare-dezactivare TasteComutare)
  • Sigla Windows +U (Deschidere Manager utilitare)

Comenzi rapide de la tastatură pentru Exploratorul Windows

  • END (Afişarea părţii de jos a ferestrei active)
  • HOME (Afişarea părţii de sus a ferestrei active)
  • NUM LOCK+semnul asterisc (*) (Afişarea tuturor subfolderelor de sub folderul selectat)
  • NUM LOCK+semnul plus (+) (Afişarea conţinutului folderului selectat)
  • NUM LOCK+semnul minus (-) (Restrângerea folderului selectat)
  • SĂGEATĂ LA STÂNGA (Restrângerea selecţiei curente dacă este extinsă sau selectarea folderului părinte)
  • SĂGEATĂ LA DREAPTA (Afişarea selecţiei curente dacă este restrânsă sau selectarea primului subfolder)

Comenzi rapide de la tastatură pentru Harta de caractere

După ce faceţi dublu clic pe un caracter din grila de caractere, se poate face deplasarea prin grilă cu ajutorul comenzilor rapide de la tastatură:
  • SĂGEATĂ LA DREAPTA (Deplasare la dreapta sau la începutul liniei următoare)
  • SĂGEATĂ LA STÂNGA (Deplasare la stânga sau la sfârşitul liniei anterioare)
  • SĂGEATĂ ÎN SUS (Deplasare cu un rând mai sus)
  • SĂGEATĂ ÎN JOS (Deplasare cu un rând mai jos)
  • PAGE UP (Deplasare cu câte un ecran mai sus)
  • PAGE DOWN (Deplasare cu câte un ecran mai jos)
  • HOME (Deplasare la începutul liniei)
  • END (Deplasare la sfârşitul liniei)
  • CTRL+HOME (Deplasare la primul caracter)
  • CTRL+END (Deplasare la ultimul caracter)
  • BARĂ DE SPAŢIU (Comutare între modul Mărit şi Normal atunci când este selectat un caracter)

Comenzi rapide de la tastatură pentru fereastra principală MMC (Microsoft Management Console)

  • CTRL+O (Deschiderea unei console salvate)
  • CTRL+N (Deschiderea unei console noi)
  • CTRL+S (Salvarea consolei deschise)
  • CTRL+M (Adăugarea sau eliminarea unui element de consolă)
  • CTRL+N (Deschiderea unei ferestre noi)
  • Tasta F5 (Actualizarea conţinutului tuturor ferestrelor consolei)
  • ALT+BARĂ DE SPAŢIU (Afişarea meniului ferestrei MMC)
  • ALT+F4 (Închidere consolă)
  • ALT+A (Afişarea meniului Action)
  • ALT+V (Afişarea meniului View)
  • ALT+F (Afişarea meniului File)
  • ALT+O (Afişarea meniului Favorites)

Comenzi rapide de la tastatură pentru fereastra consolei MMC

  • CTRL+P (Imprimarea paginii curente sau a panoului activ)
  • ALT+semnul minus (-) (Afişarea meniului ferestrei pentru fereastra consolei active)
  • SHIFT+F10 (Afişarea meniului de comenzi rapide Action pentru elementul selectat)
  • Tasta F1 (Deschiderea subiectului de Ajutor, dacă există, pentru elementul selectat)
  • Tasta F5 (Actualizarea conţinutului tuturor ferestrelor consolei)
  • CTRL+F10 (Maximizarea ferestrei consolei active)
  • CTRL+F5 (Restaurarea ferestrei consolei active)
  • ALT+ENTER (Afişarea casetei de dialog Properties, dacă există, pentru elementul selectat)
  • Tasta F2 (Redenumirea elementului selectat)
  • CTRL+F4 (Închiderea ferestrei consolei active Când o consolă are numai o singură fereastră de consolă, această comandă rapidă închide consola)

Navigarea în conexiunea desktop la distanţă

  • CTRL+ALT+END (Deschiderea casetei de dialog Security Microsoft Windows NT)
  • ALT+PAGE UP (Comutare între programe de la stânga la dreapta)
  • ALT+PAGE DOWN (Comutare între programe de la dreapta la stânga)
  • ALT+INSERT (Circulare prin programe în ordinea celor mai recent utilizate)
  • ALT+HOME (Afişarea meniului Start)
  • CTRL+ALT+BREAK (Comutarea computerului client între o fereastră şi un ecran complet)
  • ALT+DELETE (Afişarea meniului Windows)
  • CTRL+ALT+semnul minus (-) (Plasarea unui instantaneu al întregii zone a ferestrei client în clipboardul Terminal Server şi furnizarea aceleiaşi funcţionalităţi care ar fi oferite prin apăsarea ALT+PRINT SCREEN pe un computer local.)
  • CTRL+ALT+semnul plus (+) (Plasarea unui instantaneu al ferestrei active din client în clipboardul Terminal Server şi furnizarea aceleiaşi funcţionalităţi care ar fi oferite prin apăsarea PRINT SCREEN pe un computer local.)

Navigarea în Microsoft Internet Explorer

  • CTRL+B (Deschiderea casetei de dialog Organizare Preferinţe)
  • CTRL+E (Deschiderea barei Căutare)
  • CTRL+F (Pornirea utilitarului Găsire)
  • CTRL+H (Deschiderea barei Istoric)
  • CTRL+I (Deschiderea barei Preferinţe)
  • CTRL+L (Deschiderea casetei de dialog Deschidere)
  • CTRL+N (Pornirea altei instanţe a browserului cu aceeaşi adresă Web)
  • CTRL+O (Deschiderea casetei de dialog Deschidere, aceeaşi cu CTRL+L)
  • CTRL+P (Deschiderea casetei de dialog Imprimare)
  • CTRL+R (Actualizarea paginii Web curente)
  • CTRL+W (Închiderea ferestrei curente)

joi, 12 iulie 2012

bancuri-volumul 4


Un preot catolic, un pastor reformat și un rabin vor sa afle care e cel mai bun în meseria sa.
Se duc în pădure, își aleg câte un urs și încearcă sa-l convertească.
Ulterior, catolicul povestește:
- Am găsit un urs, i-am citit Catehismul și l-am stropit cu agheasma.
Săptămâna viitoare îl aștept la împărtășanie.
- Am găsit un urs si i-am ținut o predică din învățăturile Domnului.
M-a lăsat sa-l botez, zice si pastorul.
Cei doi privesc apoi spre rabin, care zăcea pe o targa, înfășurat în bandaje.
- Poate ca nu ar fi trebuit sa încep cu circumcizia, zice acesta...



*********************************************************************
O dentista cauta un ac pentru anestezia unui pacient.
- Nu vreau injectii. Urasc injectiile! striga barbatul.
Dentista agita atunci o butelie cu protoxid de azot, la care pacientul incepesa tipe:
- Nu pot sa suport gazele, masca ma sufoca!
Dentista il intreaba atunci pe pacient daca n-are nimic impotriva sa ia o pilula.
... - Nici o problema, zice pacientul. Ma impac bine cu pilulele.
Dentista revine cu o pilula și zice:
- Uite aici, o Viagra.
Barbatul:
- Nu mi-am inchipuit niciodata ca Viagra atenueaza durerea!
– Nu atenueaza, dar cel putin o sa ai de ce sa te tii, in timp ce-ti scot maseaua...


joi, 7 iunie 2012

bancuri-volumul 3


La examenul final de la Facultatea de Chimie a Universitatii Maynouth (Irlanda), studentilor li s-a pus o intrebare suplimentara, la care un student a dat un raspuns atat de neasteptat, incat profesorul l-a popularizat pe internet, notandu-l cu calificativul maxim.

Intrebarea a fost urmatoarea: "Oare Iadul este exoterm (adica degaja caldura) sau este endoterm (adica absoarbe caldura)?"



Cum era de asteptat, cei mai multi si-au fundamentat raspunsul pe Legea lui Boyle, conform careia gazele se racesc la dilatatie si se incalzesc la compresie. Singurul raspuns notat cu "exceptional" a fost insa cel de mai jos:
Mai intai trebuie sa examinam daca masa Iadului se schimba sau nu in timp. Pentru aceasta trebuie sa stim numarul sufletelor care se muta in Iad si al celor care pleaca din Iad. Consider cert faptul ca cine ajunge in Iad nu mai poate pleca de acolo niciodata. Pentru a stabili numarul celor care ajung in Iad, trebuie avut in vedere ca exista mai multe religii, fiecare sustinand ca cei care nu sunt adeptii ei ajung in Iad. Rezulta de aici ca toti oamenii ajung in Iad, iar cresterea continua a populatiei lumii ne duce la concluzia ca numarul sufletelor care ajung in Iad creste exponential. In consecinta, trebuie sa examinam volumul Iadului. Conform Legii lui Boyle, pentru ca temperatura si presiunea din Iad sa ramana constante,
volumul Iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul celor ajunsi in Iad.

Exista doua posibilitati:
1. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai redus decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea cresc pana la un nivel care provoaca explozia Iadului.
2. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai mare decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea scad pana la un nivel in care Iadul ingheata complet.
Care este solutia corecta?
Luand in consideratie prognoza colegei mele de an, Sandra, conform careia, citez, "mai degraba ingheata Iadul decat sa ma culc cu tine", nu poate fi valabila decat a doua posibilitate, de vreme ce, nu mai departe decat aseara, Sandra s-a culcat totusi cu mine. In consecinta, convingerea mea este ca Iadul este endoterm si, mai mult decat atat, deja a si inghetat, deci nu mai poate primi alte suflete, deoarece focul a disparut intru totul de acolo. Rezulta si faptul ca nu mai putem ajunge decat in Rai, ceea ce, pe de o parte, dovedeste existenta lui Dumnezeu si, pe de alta parte, explica si de ce aseara Sandra striga incontinuu: "Dumnezeule! Dumnezeule!".

marți, 22 mai 2012

Cat mai este pana la sfarsitul lumii?

Acum cateva zile citeam urmatorul articol:

"Producatorul japonez de electronice Canon intentioneaza sa renunte la angajatii din fabrici si sa treaca la o productie complet automatizata.
Tranzitia spre o productie in totalitate bazata pe masinarii va dura cativa ani, fiind posibil sa fie finalizata in 2015, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Jun Misumi, citat de AP."

...ceea ce m-a dus cu gandul la criza mondiala prin care trecem. Adica, populatia globala creste, fabricile se automatizeaza, deci nu vor mai avea nevoie de muncitori umani. Ceea ce duce la si mai multi someri. Cine va mai cumpara produsele daca lumea va fi in somaj? Cand se va schimba oranduirea mondiala?, caci dupa directia actuala se va ajunge la colaps. Se va institui oare la nivel planetar un venit minim gatantat, cum deja au aplicat unele state.

Cat mai este pana la sfarsitul lumii asa cum o stim noi?

Cel mai bun sos pentru salata

Cel mai bun sos pentru salata este cel preparat in stil mediteranean. Este perfect in salate, care sunt baza dietei de vara. Adesea, sosul din salata face diferenta dintre o salata sanatoasa si una care aduce un aport inutil de calorii si grasimi.
Cel mai bun sos pentru salata este format din trei linguri de ulei de masline extra-virgin, o lingura cu suc de lamaie proapsta, un catel de usturoi tocat foarte marunt, sare (putina) si piper (mult). Cantitatile sunt pentru o salata mare, formata din trei-patru portii.

Poti folosi mai mult suc de lamaie, dar uleiul trebuie ramana in aceeasi cantitate, scrie whfoods.com . Eventual poti adauga iaurt degresat, nu mai mult de o lingura, si verdeturi aromatice proaspete.

In acest sos sunt 180 de calorii, care se impart la numarul de portii, ceea ce inseamna ca revin circa 45-60 de calorii pe portie.

Uleiul de masline asigura, in aceasta cantitate, necesarul ideal de grasimi sanatoase pentru o masa. Este ideal daca prepari solul pentru salata in momentul in care te asezi la masa. Intreaga operatie nu dureaza decat doua minute.
Mirodeniile sunt delicioase in orice fel de mancare, dand un plus de savoare si putand face dintr-un fel de mancare banala ceva inedit. In plus, ele ajuta la prevenirea unor boli precum cancerul, reducand inflamatia si ajutand inima sa functioneze "ceas".
Iata care sunt cele mai gustoase mirodenii si cele mai sanatoase, conform Msn.com:

Scortisoara

Scortisoara este plina de antioxidanti care ajuta celulele sa nu fie afectate de stresul oxidativ si de radicalii liberi. Antioxidantii ajuta in lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul si Parkinsonul. Mai mult decat atat, scortisoara apara de bolile cardiovasculare, ajutand insulina sa isi faca treaba asa cum trebuie in organism, ceea ce reduce cantitatea de zahar din sange. Acest lucru este important mai ales in cazul persoanelor care au diabet, caci le poate ajuta sa scape de afectiune sau macar s-o tina sub control.

Un studiu din 2011 a aratat cum scortisoara previne Alzheimerul, ajutand la restauratea functiilor cognitive si la corectarea problemelor de miscare, cel putin dupa cum au aratat testele efectuate pe cobai.

Scortisoara merge de minune cu tot ce este dulce, putand fi adaugata peste o gama variata de alimente. O poti presara peste fructe, in lapte, peste cereale, dar si preparate din peste, pui sau miel, mai ales in combinatie cu chili.

Cimbru

Este greu sa iti imaginezi bucataria europeana fara cimbru, acesta avand nu doar o aroma puternica, ci si proprietati antimicrobiene. Daca ai folosit Listerine sau o apa de gura similara, cel mai probabil aceasta continea o substanta din cimbru, care are capacitatea de a feri organismul de boala E. coli.

Cimbrul ajuta si la o buna digestie, reducand gazele si alte tipuri de disconfort. Si pentru scalp si par sanatos este indicat. Poti folosi cam o lingurita de cimbru proaspat sau o jumatate de lingurita de cimbru uscat cam de 3 ori pe zi.

Merge bine in combinatie cu puiul, pestele si legumele radacinoase, cel proaspat putand fi tinut in frigider pentru a rezista cat mai mult fara sa se usuce.

Ghimbirul

Ghimbirul a fost folosit inca din antichitate pentru tratarea problemelor de stomac. Intr-o serie de studii pe oameni si animale s-a constatat ca el reduce greata, grabeste trecerea mancarii prin tractul digestiv si protejeaza de ulcer.

Diverse studii demonstreaza ca ghimbirul ajuta si la calmarea durerilor menstruale, a crampelor si a migrenelor, dar previne si osteoartrita si inflamatiile cronice.

Ghimbirul este des folosit in bucataria asiatica si indiana, putand fi pus in ceaiul negru, impreuna cu scortisoara si cardamonul. Este bun si in produsele coapte, cum ar fi turta dulce sau briosele.

Rozmarinul

Rozmarinul este asociat cu memoria inca din Grecia antica. Stiinta moderna a demonstrat ca un ingredient din rozmarin protejeaza creierul de radicalii liberi si reduce riscul aparitiei Alzheimer-ului.

Rozmarinul are si multi antioxidanti, ducand la inhibarea celulelor canceroase. Ca oricare alta planta, rozmarinul trebuie consumat cu moderatie si nu este cazul sa iei suplimente, cel putin nu fara avizul unui medic, pentru ca se poate ajunge la o deficienta de absorbire a fierului. Femeile insarcinate ar trebui sa evite rozmarinul, caci poate sa produca avort spontan.

Poti folosi cate o lingurita de cateva ori pe saptamana, dar nu exagera. Incearca sa-l combini cu cimbru pentru o mai mare eficienta.

Sofranul

Sofranul este cea mai scumpa mirodenie din lume. Are efecte antidepresive similare cu prozacul, imbunatatind in acelasi timp circulatia de la nivelul creierului, vederea si alungand stresul. Il poti adauga in paste, paella, risotto si diverse alte feluri de mancare.

Poate ca sofranul este scump, dar este si extrem de eficient. Chiar si o zecime de lingurita isi face simtit efectul. Incearca sa il tii intr-un loc intunecos, racoros, putand sa il folosesti astfel chiar si 6 luni.

Busuiocul

Busuiocul este adesea asociat cu mancarea italiana, chiar daca vine tocmai din India, unde era folosit ca leac pentru astm, stres si diabet. Ca si cimbrul, are proprietati puternic antibacteriene si antivirale, protejand de Listeria, E.coli si ajutand si in caz de artrita si alte probleme inflamatorii.

Este delicios adaugat peste mancaruri de vara, precum sosul rece de rosii sau salate ori paste. El se gaseste proaspat, inghetat, dar si uscat.
articol preluat de pe ziare.com

Alimente pentru ...miscari...eficiente

Anumite alimente contin nutrienti care cresc libidoul masculin, dar si cel feminin.
Ezinearticles recomanda pepenele verde deoarece contine citrulina, care stimuleaza producerea de oxid nitric, care dilata vasele de sange si creste fluxul acestuia, ceea ce duce la imbunatatirea performantei sexuale.

Afinele sunt bogate in antioxidanti, care curata sangele de radicali liberi si stimuleaza productia de oxid nitric.

Ciresele contin flavonoide, care indeparteaza radicalii liberi din artere, iar acestea la randul lor se relaxeaza si se imbunatateste fluxul de sange, esential pentru performantele sexuale ale unui barbat.

Doar o lingurita de ghimbir pe saptamana aduce beneficii enorme vietii sexuale.

Si bananele sunt bune datorita continutului de potasiu, care relaxeaza peretii vaselor de sange si creste fluxul acestuia. In plus, acestea contracareaza efectele negative pe care le are o dieta bogata in sodiu asupra libidoului.

In cazul femeilor functioneaza foarte bine si ananasul sau avocado. Ar fi o idee buna sa faci o combinatie din aceste fructe inainte cu cateva ore de a face sex.

Si legumele fac minuni pentru tine. Usturoiul creste productia de oxid nitric, iar telina contine androsteron, un hormon care stimuleaza apetitul sexual in cazul femeilor.

Si morcovii sau legumele cu frunze verzi sunt bune datorita continutului de zinc.


Iaurtul cu vanilie.

Ca sa te asiguri ca nu ai parte de un esec in pat stai departe de zahar, soia, sare, alcool sau alimentele din conserve.
articol preluat ziare.com