marți, 22 mai 2012

Cel mai bun sos pentru salata

Cel mai bun sos pentru salata este cel preparat in stil mediteranean. Este perfect in salate, care sunt baza dietei de vara. Adesea, sosul din salata face diferenta dintre o salata sanatoasa si una care aduce un aport inutil de calorii si grasimi.
Cel mai bun sos pentru salata este format din trei linguri de ulei de masline extra-virgin, o lingura cu suc de lamaie proapsta, un catel de usturoi tocat foarte marunt, sare (putina) si piper (mult). Cantitatile sunt pentru o salata mare, formata din trei-patru portii.

Poti folosi mai mult suc de lamaie, dar uleiul trebuie ramana in aceeasi cantitate, scrie whfoods.com . Eventual poti adauga iaurt degresat, nu mai mult de o lingura, si verdeturi aromatice proaspete.

In acest sos sunt 180 de calorii, care se impart la numarul de portii, ceea ce inseamna ca revin circa 45-60 de calorii pe portie.

Uleiul de masline asigura, in aceasta cantitate, necesarul ideal de grasimi sanatoase pentru o masa. Este ideal daca prepari solul pentru salata in momentul in care te asezi la masa. Intreaga operatie nu dureaza decat doua minute.

Un comentariu: