joi, 7 iunie 2012

bancuri-volumul 3


La examenul final de la Facultatea de Chimie a Universitatii Maynouth (Irlanda), studentilor li s-a pus o intrebare suplimentara, la care un student a dat un raspuns atat de neasteptat, incat profesorul l-a popularizat pe internet, notandu-l cu calificativul maxim.

Intrebarea a fost urmatoarea: "Oare Iadul este exoterm (adica degaja caldura) sau este endoterm (adica absoarbe caldura)?"



Cum era de asteptat, cei mai multi si-au fundamentat raspunsul pe Legea lui Boyle, conform careia gazele se racesc la dilatatie si se incalzesc la compresie. Singurul raspuns notat cu "exceptional" a fost insa cel de mai jos:
Mai intai trebuie sa examinam daca masa Iadului se schimba sau nu in timp. Pentru aceasta trebuie sa stim numarul sufletelor care se muta in Iad si al celor care pleaca din Iad. Consider cert faptul ca cine ajunge in Iad nu mai poate pleca de acolo niciodata. Pentru a stabili numarul celor care ajung in Iad, trebuie avut in vedere ca exista mai multe religii, fiecare sustinand ca cei care nu sunt adeptii ei ajung in Iad. Rezulta de aici ca toti oamenii ajung in Iad, iar cresterea continua a populatiei lumii ne duce la concluzia ca numarul sufletelor care ajung in Iad creste exponential. In consecinta, trebuie sa examinam volumul Iadului. Conform Legii lui Boyle, pentru ca temperatura si presiunea din Iad sa ramana constante,
volumul Iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul celor ajunsi in Iad.

Exista doua posibilitati:
1. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai redus decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea cresc pana la un nivel care provoaca explozia Iadului.
2. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai mare decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea scad pana la un nivel in care Iadul ingheata complet.
Care este solutia corecta?
Luand in consideratie prognoza colegei mele de an, Sandra, conform careia, citez, "mai degraba ingheata Iadul decat sa ma culc cu tine", nu poate fi valabila decat a doua posibilitate, de vreme ce, nu mai departe decat aseara, Sandra s-a culcat totusi cu mine. In consecinta, convingerea mea este ca Iadul este endoterm si, mai mult decat atat, deja a si inghetat, deci nu mai poate primi alte suflete, deoarece focul a disparut intru totul de acolo. Rezulta si faptul ca nu mai putem ajunge decat in Rai, ceea ce, pe de o parte, dovedeste existenta lui Dumnezeu si, pe de alta parte, explica si de ce aseara Sandra striga incontinuu: "Dumnezeule! Dumnezeule!".

marți, 22 mai 2012

Cat mai este pana la sfarsitul lumii?

Acum cateva zile citeam urmatorul articol:

"Producatorul japonez de electronice Canon intentioneaza sa renunte la angajatii din fabrici si sa treaca la o productie complet automatizata.
Tranzitia spre o productie in totalitate bazata pe masinarii va dura cativa ani, fiind posibil sa fie finalizata in 2015, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Jun Misumi, citat de AP."

...ceea ce m-a dus cu gandul la criza mondiala prin care trecem. Adica, populatia globala creste, fabricile se automatizeaza, deci nu vor mai avea nevoie de muncitori umani. Ceea ce duce la si mai multi someri. Cine va mai cumpara produsele daca lumea va fi in somaj? Cand se va schimba oranduirea mondiala?, caci dupa directia actuala se va ajunge la colaps. Se va institui oare la nivel planetar un venit minim gatantat, cum deja au aplicat unele state.

Cat mai este pana la sfarsitul lumii asa cum o stim noi?

Cel mai bun sos pentru salata

Cel mai bun sos pentru salata este cel preparat in stil mediteranean. Este perfect in salate, care sunt baza dietei de vara. Adesea, sosul din salata face diferenta dintre o salata sanatoasa si una care aduce un aport inutil de calorii si grasimi.
Cel mai bun sos pentru salata este format din trei linguri de ulei de masline extra-virgin, o lingura cu suc de lamaie proapsta, un catel de usturoi tocat foarte marunt, sare (putina) si piper (mult). Cantitatile sunt pentru o salata mare, formata din trei-patru portii.

Poti folosi mai mult suc de lamaie, dar uleiul trebuie ramana in aceeasi cantitate, scrie whfoods.com . Eventual poti adauga iaurt degresat, nu mai mult de o lingura, si verdeturi aromatice proaspete.

In acest sos sunt 180 de calorii, care se impart la numarul de portii, ceea ce inseamna ca revin circa 45-60 de calorii pe portie.

Uleiul de masline asigura, in aceasta cantitate, necesarul ideal de grasimi sanatoase pentru o masa. Este ideal daca prepari solul pentru salata in momentul in care te asezi la masa. Intreaga operatie nu dureaza decat doua minute.
Mirodeniile sunt delicioase in orice fel de mancare, dand un plus de savoare si putand face dintr-un fel de mancare banala ceva inedit. In plus, ele ajuta la prevenirea unor boli precum cancerul, reducand inflamatia si ajutand inima sa functioneze "ceas".
Iata care sunt cele mai gustoase mirodenii si cele mai sanatoase, conform Msn.com:

Scortisoara

Scortisoara este plina de antioxidanti care ajuta celulele sa nu fie afectate de stresul oxidativ si de radicalii liberi. Antioxidantii ajuta in lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul si Parkinsonul. Mai mult decat atat, scortisoara apara de bolile cardiovasculare, ajutand insulina sa isi faca treaba asa cum trebuie in organism, ceea ce reduce cantitatea de zahar din sange. Acest lucru este important mai ales in cazul persoanelor care au diabet, caci le poate ajuta sa scape de afectiune sau macar s-o tina sub control.

Un studiu din 2011 a aratat cum scortisoara previne Alzheimerul, ajutand la restauratea functiilor cognitive si la corectarea problemelor de miscare, cel putin dupa cum au aratat testele efectuate pe cobai.

Scortisoara merge de minune cu tot ce este dulce, putand fi adaugata peste o gama variata de alimente. O poti presara peste fructe, in lapte, peste cereale, dar si preparate din peste, pui sau miel, mai ales in combinatie cu chili.

Cimbru

Este greu sa iti imaginezi bucataria europeana fara cimbru, acesta avand nu doar o aroma puternica, ci si proprietati antimicrobiene. Daca ai folosit Listerine sau o apa de gura similara, cel mai probabil aceasta continea o substanta din cimbru, care are capacitatea de a feri organismul de boala E. coli.

Cimbrul ajuta si la o buna digestie, reducand gazele si alte tipuri de disconfort. Si pentru scalp si par sanatos este indicat. Poti folosi cam o lingurita de cimbru proaspat sau o jumatate de lingurita de cimbru uscat cam de 3 ori pe zi.

Merge bine in combinatie cu puiul, pestele si legumele radacinoase, cel proaspat putand fi tinut in frigider pentru a rezista cat mai mult fara sa se usuce.

Ghimbirul

Ghimbirul a fost folosit inca din antichitate pentru tratarea problemelor de stomac. Intr-o serie de studii pe oameni si animale s-a constatat ca el reduce greata, grabeste trecerea mancarii prin tractul digestiv si protejeaza de ulcer.

Diverse studii demonstreaza ca ghimbirul ajuta si la calmarea durerilor menstruale, a crampelor si a migrenelor, dar previne si osteoartrita si inflamatiile cronice.

Ghimbirul este des folosit in bucataria asiatica si indiana, putand fi pus in ceaiul negru, impreuna cu scortisoara si cardamonul. Este bun si in produsele coapte, cum ar fi turta dulce sau briosele.

Rozmarinul

Rozmarinul este asociat cu memoria inca din Grecia antica. Stiinta moderna a demonstrat ca un ingredient din rozmarin protejeaza creierul de radicalii liberi si reduce riscul aparitiei Alzheimer-ului.

Rozmarinul are si multi antioxidanti, ducand la inhibarea celulelor canceroase. Ca oricare alta planta, rozmarinul trebuie consumat cu moderatie si nu este cazul sa iei suplimente, cel putin nu fara avizul unui medic, pentru ca se poate ajunge la o deficienta de absorbire a fierului. Femeile insarcinate ar trebui sa evite rozmarinul, caci poate sa produca avort spontan.

Poti folosi cate o lingurita de cateva ori pe saptamana, dar nu exagera. Incearca sa-l combini cu cimbru pentru o mai mare eficienta.

Sofranul

Sofranul este cea mai scumpa mirodenie din lume. Are efecte antidepresive similare cu prozacul, imbunatatind in acelasi timp circulatia de la nivelul creierului, vederea si alungand stresul. Il poti adauga in paste, paella, risotto si diverse alte feluri de mancare.

Poate ca sofranul este scump, dar este si extrem de eficient. Chiar si o zecime de lingurita isi face simtit efectul. Incearca sa il tii intr-un loc intunecos, racoros, putand sa il folosesti astfel chiar si 6 luni.

Busuiocul

Busuiocul este adesea asociat cu mancarea italiana, chiar daca vine tocmai din India, unde era folosit ca leac pentru astm, stres si diabet. Ca si cimbrul, are proprietati puternic antibacteriene si antivirale, protejand de Listeria, E.coli si ajutand si in caz de artrita si alte probleme inflamatorii.

Este delicios adaugat peste mancaruri de vara, precum sosul rece de rosii sau salate ori paste. El se gaseste proaspat, inghetat, dar si uscat.
articol preluat de pe ziare.com

Alimente pentru ...miscari...eficiente

Anumite alimente contin nutrienti care cresc libidoul masculin, dar si cel feminin.
Ezinearticles recomanda pepenele verde deoarece contine citrulina, care stimuleaza producerea de oxid nitric, care dilata vasele de sange si creste fluxul acestuia, ceea ce duce la imbunatatirea performantei sexuale.

Afinele sunt bogate in antioxidanti, care curata sangele de radicali liberi si stimuleaza productia de oxid nitric.

Ciresele contin flavonoide, care indeparteaza radicalii liberi din artere, iar acestea la randul lor se relaxeaza si se imbunatateste fluxul de sange, esential pentru performantele sexuale ale unui barbat.

Doar o lingurita de ghimbir pe saptamana aduce beneficii enorme vietii sexuale.

Si bananele sunt bune datorita continutului de potasiu, care relaxeaza peretii vaselor de sange si creste fluxul acestuia. In plus, acestea contracareaza efectele negative pe care le are o dieta bogata in sodiu asupra libidoului.

In cazul femeilor functioneaza foarte bine si ananasul sau avocado. Ar fi o idee buna sa faci o combinatie din aceste fructe inainte cu cateva ore de a face sex.

Si legumele fac minuni pentru tine. Usturoiul creste productia de oxid nitric, iar telina contine androsteron, un hormon care stimuleaza apetitul sexual in cazul femeilor.

Si morcovii sau legumele cu frunze verzi sunt bune datorita continutului de zinc.


Iaurtul cu vanilie.

Ca sa te asiguri ca nu ai parte de un esec in pat stai departe de zahar, soia, sare, alcool sau alimentele din conserve.
articol preluat ziare.com

Exercitii dureri spate

Durerile de spate ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai comune afectiuni neurologice la adulti, dupa durerile de cap. Insa prin intarirea si intinderea muschilor spatelui poti ameliora si preveni durerea, potrivit chirurgului ortoped Michael Hisey.
Mai mult, cercetarile au aratat ca daca pacientii care au dureri minore de spate incep din timp sa faca exercitii fizice se vor recupera cu mult mai repede.

Potrivit RealSimple, programul de exercitii de mai jos, pus la punct de Eva Pelegrin, antrenor personal, te poate ajuta sa le ameliorezi si previi. Incalzeste-te intai putin - o plimbare in pas vioi de circa opt minute va fi suficienta -, si apoi executa 8-10 repetitii din fiecare exercitiu prezentat, lucrand pana la trei seturi. Vei avea nevoie de o greutate de 2,5 kilograme si de un cos de gunoi gol.

Nu uita sa ai miscari controlate, executate atent, fara smucituri, pentru a evita sa te ranesti.

1. Fandare, revenire si iar fandare

Du piciorul drept in fata si pune greutatea pe sol, in partea stanga a piciorului drept. Incordeaza apoi muschii abdominali, indoaie ambele picioare pentru a executa o fandare, tinand spatele drept, si prinde greutatea cu mana stanga (figura de sus din imaginea de mai jos).

Revino apoi la pozitia initiala (figura din centru) si treci greutatea in mana dreapta, in timp ce te intorci pe varfurile picioarelor pentru a executa o fandare in directie opusa. Tinand spatele tot drept, fa si a doua fandare, cu piciorul stang in fata, punand greutatea in partea dreapta a piciorului stang (figura de jos).

Acest exercitiu lucreaza muschii spatelui, muschii oblici, soldurile si muschii picioarelor.



2. Rasucire, genuflexiune, ridicare

Asaza un cos de gunoi cu haltera sau orice alta greutate in el in spatele piciorului drept si stai in picioare, cu talpile departate cat distanta dintre solduri (figura de sus din imaginea de mai jos). Rasuceste-ti trunchiul spre dreapta in timp ce faci si o genuflexiune si ridica acel cos.

Impingand in calcaie, adu cosul la nivelul taliei si stai drept (figura din centru). Rasuceste-te si lasa-te spre podea pentru a pune cosul in spatele piciorului stang, iar apoi ridica-te.

Acest exercitiu lucreaza muschii spatelui, muschii oblici, cvadricepsii si muschii gluteali (fesieri).



3. Flotarea tigru

Incepe prin a sta in genunchi si cu palmele pe sol, dupa care intinde bratele in fata (figura de sus). Ridica apoi capul, scoate pieptul in fata in timp ce iti arcuiesti coloana si, sprijinindu-te pe bratele indreptate, intinde picioarele in spate (figura de jos). Ramai asa pentru 1-4 secunde. Revino apoi prin lasarea trunchiului spre sol si indoirea picioarelor.

Acest exercitiu lucreaza muschii mijlocului, umerii si pieptul.



4. Rostogolire

Intinde-te pe spate si ridica picioarele de la sol, indoindu-le la 90 de grade. Ridica apoi capul si umerii si intinde bratele in fata (figura de sus). Muta bratele in spate, astfel incat sa fie intinse pe langa urechi, si intinde si picioarele (figura din centru). Rostogoleste-te spre dreapta, incordand abdomenul pana ajungi pe burta si mentinand bratele si picioarele intinse, si ridica-te de la podea (figura de jos).

Apropie omoplatii cat de mult poti, incordeaza abdomenul si muschii fesieri si ramai asa 1-4 secunde. Roteste-te apoi pentru a reveni la pozitia initiala, incercand sa nu atingi podeaua cu mainile sau picioarele. Pentru a obtine o repetitie, fa acelasi exercitiu si la stanga.

Acest exercitiu lucreaza toti muschii abdominali majori si fesierii.



5. Intinderea scorpionului

Intinde-te pe burta, cu picioarele apropiate si bratele intinse in exterior, astfel incat sa formeze un T cu trunchiul. Palmele trebuie sa fie orientate spre podea si fruntea sa stea pe podea (figura de sus). Incordeaza-ti muschii fesieri, indoaie piciorul drept si ridica-l cat de sus poti (figura din centru). Rasuceste-ti apoi soldurile si du piciorul drept, indoit, spre cel stang, pana ajungi cu talpa lui in afara celui stang, pe podea (figura de jos).

Incearca sa tii bratele si pieptul pe podea. Revino apoi la pozitia initiala si repeta si cu piciorul stang, pentru a realiza o repetitie.

Exercitiul lucreaza muschii mijlocului, muschii abdominali, muschii coapselor si muschii gluteali.



6. Balansarea picioarelor

Intinde-te pe spate, trage picioarele spre piept, indoindu-le usor, si pune palmele pe mijloc, aproape de solduri (figura de sus). Balanseaza-ti apoi picioarele dintr-o parte in alta (figura de jos) si revino la pozitia initiala.

Exercitiul lucreaza muschii spatelui, muschii abdominali si muschii coapselor.

articol preluat de pe ziare.com

miercuri, 25 aprilie 2012

Oregano face celulele canceroase sa "se sinucida"

Oricat de nesanatoasa ar fi pizza, daca i se adauga oregano, deja vorbim despre unele servicii pe care aceasta le face organismului. Si asta pentru ca acest condiment are proprietati anticancerigene, dupa cum a aratat un studiu recent realizat in SUA. Nici efectul licopenului, continut de rosii sau de ketch-up, nu e de neglijat in aceeasi lupta cu cancerul.
Testele de laborator, efectuate la Universitatea Long Island, au aratat ca oregano contine un ingredient, carvracol, care face ca, in cazul in care exista celule canceroase in organism, acestea sa se sinucida de-a dreptul, informeaza news.com.au.

Potrivit dr. Supriya Bavadekar, coordonatorul studiului, oregano poate fi ridicat fara grija pe acelasi piedestal cu turmericul, considerat un super-condiment, gratie proprietatilor sale.

In viitor, daca si alte cercetari vor confirma descoperirea, oregano ar putea fi folosit in tratarea cancerului de prostata, in special.

Articol preluat de pe ziare.com