miercuri, 19 decembrie 2012

Cura cu miere de albine si coji de oua

Pentru preparare este necesar ca, mai intai, cojile de oua sa fie spalate bine pentru indepartarea impuritatilor, dupa care se pun 1-2 zile la uscat. Se maruntesc, apoi, la dimensiunile unui solz de peste de circa 3/3 mm, pisandu-se in pive sau presandu-se pe un fund de lemn, dupa ce, in prealabil, le-ati pus intr-o bucata de panza curata si rezistenta. Cojile astfel faramitate se macina cu rasnita de cafea sau alt dispozitiv, pana cand devin un praf fin, asemanator fainei. Intr-un vas de sticla sau faianta, se combina 2 parti de praf de coji de oua, cu 3 parti de miere si o parte de suc de lamaie sau vin alb. Se omogenizeaza bine amestecul, se toarna intr-o sticla (care se inchide ermetic cu dop) si se pune la macerat timp de o saptamana, la loc intunecos, racoros si uscat (de regula la frigider). Solutia se agita zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura si surse de contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 saptamani.
Se administreaza: 1 lingura, de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat in 100 - 200 ml. apa, sirop sau ceai medicinal. In cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate. Inainte de intrebuintare se agita bine solutia. Durata tratamentului, 2-4 saptamani. Cura se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani
.




miercuri, 12 decembrie 2012

Prezicatoarea Vanghelia Pandeva Dimitrova



Profeţiile i-au adus faima în lumea întreagă, şi se spune despre ea că l-a egalat, ba chiar l-a depăşit pe Nostradamus. Majoritatea predicţiilor sale s-au referit la vieţile private ale oamenilor care o căutau, dar a făcut şi multe preziceri referitoare la viaţa politică internaţională, şi toate acestea s-au adeverit, după cum subliniază biografii ei.
Cercetările statistice au arătat că, de-a lungul timpului, peste un million de oameni din întrega lume i-au solicitat ajutorul. Este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuţi mediumi din lume, Vanga. Pe numele complet Vanghelia Pandeva Dimitrova, s-a născut la 31 ianuarie 1911 in Strumica, Republica Macedonia de azi, într-o familie de ţărani.
A fost un copil născut prematur şi cu complicaţii. Numele ales pentru ea- Vanghelia, reprezintă o prescurtare de la Evanghelia, nume grecesc care înseamnă „purtătoarea de veşti bune”. La vârsta de 12 ani a trecut printr-un moment dramatic, care i-a schimbat definitiv viaţa.
Lipsa vederii i-a schimbat viaţa
O furtună cu vânt puternic, iscată din senin, a luat-o pe sus, târând-o departe pe câmp. A fost găsită după multe căutări, înspăimântată, acoperită cu crengi şi pietre, cu ochii plini de praf şi de nisip. Nicio încercare de vindecare nu a avut succes, astfel încât în scurt timp şi-a pierdut definitiv vederea.
În 1925 a fost primită la o casă pentru orbi din Zemun, Serbia, unde şi-a petrecut următorii trei ani învăţând să citească în alfabetul Braille, să cânte la pian, să tricoteze, să gătească.
După moartea mamei sale vitrege a trebuit să se întoarcă acasă pentru a avea grijă de fraţii ei mai mici. S-a căsătorit în 1942 şi s-a mutat în Bulgaria, unde trăit tot restul vieţii. A murit la 11 august 1996, spunându-le celor apropiaţi că nu-i este teamă de acest moment. Vorbea despre moarte ca fiind “doar o trecere într-o altă lume”...
La prima vedere pare o viaţă nu prea ieşită din comun. Doar că… În perioada adolescenţei prietenele sale o rugau să le ghicească soarta. Toate prezicerile ei se împlineau şi lucrul acesta impresiona, deoarece încă nu bănuia nimeni că Vanga are harul prorocirii.
După ce şi-a pierdut vederea, Vangăi au început treptat să i se dezvolte alte simţuri. La scurt timp a început să-şi manifeste darul prezicerii şi clarviziunea. Uneori vorbea cu fiinţe invizibile celorlalţi, alteori intra în stări de transă şi spunea lucruri pe care în mod normal n-ar fi avut de unde să le ştie.

Avea capacitatea de a comunica cu cei morţi, spunea unde se află persoane dispărute, rezolva cazuri criminalistice, punea diagnostice care se dovedeau exacte, vindeca bolnavii folosind remedii din plante. Nepoata ei, Vanga Krassimira Stoianova, îşi aminteşte cum vorbea Baba Vanga cu morţii. “Mai întâi, simţea o arsură în vârful limbii. Apoi, nu mai era ea.

Cât vorbea cu sufletele celor decedaţi, nu se mai putea vorbi cu ea. Nu era uşor. În jurul omului care venea pentru a contacta o persoană decedata roiau multe suflete ale morţilor din familia acestuia. Baba Vanga spunea că se simte ca o poartă pentru spirite. Când un spirit nu-i răspundea, nu insista, spunând că a urcat “mai sus” şi nu trebuie rechemat”.

Bănuită că era spioană

La 6 aprilie 1941, aşa cum prezisese Vanga, trupele germane au traversat graniţa iugoslavă. Faima sa de prezicătoare s-a răspândit şi numărul celor care o căutau a crescut. La 8 aprilie 1942 a vizitat-o chiar regele Bulgariei, Boris al III-lea. Între anii 1940-1950 a fost persecutată de comunişti, mai ales că la un moment dat prezisese moartea lui Stalin.

Serviciile speciale bulgare au fost multă vreme suspicioase cu privire la viaţa Vangăi, care era bănuită că ar fi spioană. Dosarul întocmit de serviciile secrete în anii ’70, semnalau sume uriaşe care se colectau la casa Vangăi: 90.000 de leva (moneda bulgară), o sumă uriaşă la acea dată. “Această femeie fără şcoală este o escroacă”, spunea raportul. Se propunea arestarea ei, însă multe personalităţi din partidul conducator care fuseseră la “vrajitoare” o apărau.

Spre exemplu, unul dintre aceşti…tovarăşi, pierduse o valiză cu documente de o importanţă majoră. Nici poliţia, nici serviciile speciale nu au dat de urma valizei, dar Vanga a “văzut-o”. De atunci, serviciile speciale au preluat-o pe Vanga şi, ca să nu mai existe suspiciunea că este escroacă, s-a stabilit o sumă fixă pentru vizitatori: 10 leva pentru bulgari, 50 de dolari pentru străini.

Bani pe care îi luau autorităţile, iar mai târziu specialiştii care au calculat cât a adus Vanga la bugetul Bulgariei, de-a lungul vieţii, au concluzionat că a adus peste 9 milioane de leva.

De-a lungul timpului, Vanga a fost vizitată şi de importanţi şefi de state, care i-au cerut sfaturi. S-a vehiculat, de-a lungul vremii, că printre cei care apelau la sfaturile ei s-ar fi numărat şi cuplul Ceauşescu.

Dacă e să fim un pic ironici, în probabilitatea în care Ceauşescu ar fi apelat la ea, atunci nu a apelat când trebuia…Vanga a prezis de-a lungul timpului evenimente marcante pentru omenire cum ar fi cele de la Praga din 1968, din Liban din 1982, dezastrul de la Cernobîl, căderea URSS, scufundarea submarinului Kursk (previziune făcută cu 20 de ani înainte de producerea catastrofei) sau distrugerea turnurilor gemene din New York.

Ea spunea că „Lumea va suferi o mulţime de cataclisme şi necazuri mari se vor abate. Se va schimba însăşi conştiinţa oamenilor. Timpuri grele vor veni. Oamenii se vor împărţi după credinţa lor”, „Suntem martorii evenimentelor cutremurătoare ce vor modifica soarta şi destinul omenirii”. Pentru viitorul ceva mai îndepărtat a prevestit că „În Cosmos se va descoperi viaţa şi deodată va deveni limpede cum a apărut viaţa pe Pământ”, “În următorii 200 de ani oamenii vor intra în contact cu fraţii lor spirituali din alte lumi”.

Fata lui Todor Jivkov, Liudmila, care era interesată de ştiintele ezoterice, i-a făcut mai multe vizite Vangăi, şi a insistat ca ea să capete titulatura de “oficial de stat”, acordată în 1967.

În 1979, Vanga a avertizat-o pe Liudmila să aibă grijă când conduce, ca să nu aibă un accident de maşină, care ar putea să îi aducă moartea. Serviciul de pază şi protecţie a încercat să prevină orice accident, dar în zadar: accidentul s-a produs. Liudmila a supravieţuit, dar a murit doi ani mai târziu, din cauza complicaţiilor.

“Românii sunt oameni speciali”

Vanga nu a avut copii, însă a avut mai multi nepoţi din partea fraţilor şi a surorilor pe care i-a iubit mult şi i-a ajutat. Dintre toţi nepoţii, cea mai apropiată de ea a fost Diana Radneva, căreia Vanga i-a încredinţat, cu numai câteva zile înainte de a muri, o profeţie despre rolul poporului roman în procesul de evoluţie spiritual la nivelul întregii planete.

Conform biografilor, această profeţie a fost înregistrată pe banda de magnetofon, iar Vanga i-a indicat Dianei să dezvăluie aceasta profeţia la data de 24 ianuarie 2005, iar mesajul să ajungă în România. Înainte de a transmite mesajul, Vanga a spus: “Românii sunt oameni speciali şi cu toate că Dumnezeu i- a ales pentru o nobilă misiune, din nefericire, mulţi dintre ei nu mai cred în valorile lor naţionale.

De aceea, dacă acest mesaj – pe care am îndatorirea să-l transmit – le este adus de un străin, va fi mai bine primit de ei decât dacă l-ar primi de la unul de-ai lor. Eu transmit această veste care mi-a venit de Sus şi care va trebui dezvăluită în luna ianuarie, ziua 24, anul 2005.

În cel mult o lună de zile, această profeţie să fie dusă aceluia la care voi face referire aici. Dacă nu se va putea ajunge la el, atunci să fie dată oamenilor din jurul lui. Să va ajute Dumnezeu!”. Iată mesajul: “În bucuria acestei lumi, în România va fi Acela care a fost promis lumii. Întreaga lume se va bucura de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii săi, până când va veni ceasul său. Putere de Sus el va avea! Pământul, Apa şi Focul îl vor ajuta. Odată cu începerea lucrărilor lui în această lume, minciuna va dispărea.

Acest lucru se va întâmpla în 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primul care îl va recunoaşte, va fi poporul său. Drept răsplată, va aduce acest popor pe înalte culmi ale desăvârşirii din această lume. Acest popor va fi un exemplu real pentru toate popoarele lumii. El nu va călări un cal real, ci unul de fier pe care singur îl va mânui”.

Anul 2005 a trecut… Iar ceea ce a spus cu privire la România este îndoielnic şi sub semnul întrebării. Există multe controverse cu privire la profeţiile Vangăi, iar pe acestă temă s-a discutat mult de-a lungul timpului, atât în Bulgaria, cât şi în străinătate.

Se spune că atunci când avea clarviziuni folosea o pronunţie ciudată. În 1980, Vanga îi spunea Liudmilei Jivkova: “La schimbarea dintre ani, în august 1999 sau in anul 2000, Kursk va fi acoperit de apă şi întreaga lume va urmări întâmplarea”.

La vremea respectivă s-a crezut că este vorba despre oraşul Kursk şi lumea s-a panicat, dar în august 2000, submarinul nuclear Kursk a suferit un accident fatal, şi într-adevar întreaga lume a urmărit tragicul eveniment.

O altă predicţie, notată de nepoata ei, spunea: “Oroare! Oroare! Frăţia americană va cădea în urma unui atac cu păsări de oţel. Lupii vor urla în tufiş (“bush”) şi sânge nevinovat va curge”. “Frăţia” americană a fost atacată la 11 septembrie 2001, în timpul preşedinţiei lui George W. Bush.

Când vorbea despre viitor, vocabularul Vangăi era şi mai metaforic: vorbea despre făpturi străine de lumea noastră, de pe o planetă numită “Vamfim”, sau “a treia lume de la Pământ”.

Comunica telepatic

Înainte de a muri, la 11 august 1996, dată pe care şi-a prevăzut-o exact, se spune că ar fi transmis darul său asupra unei fetiţe oarbe din Franţa. Casele Vangăi au devenit muzeu, dar nu este permis nimănui să intre… Prof. Veliciko Dobrianov, de la Institutul de Sugestologie din Sofia (sugestologia este o ştiinţă care studiază posibilităţile de aplicare a sugestiei) a intervievat-o de multe ori pe Vanga şi i- a studiat convorbirile cu vizitatorii, pentru a determina mijloacele prin care ea primea informaţiile.

“Procesele verbale” ale acestor dialoguri au fost publicate în volumul “Fenomenul Vanga – studiu cantitativ”. Astfel, Dobrianov a consemnat 823 de mesaje transmise de Vanga, dintre care 445 s-au adeverit, 288 erau ambigue, iar 90 s-au dovedit incorecte. Capacitatea ei telepatică a fost de asemenea testată şi catalogată la valoarea de 0,7.

Un procent foarte mare, care dovedeşte că informaţiile Vangăi nu erau obţinute prin metode convenţionale. Dobrianov a conchis că: “Vanga poate comunica telepatic, fără întrebarile tipice, premergătoare, dar aceasta abilitate nu justifică toate trăirile sale. Este o combinaţie de mai multe puteri extrasenzoriale”…






Autor: Roxana Roseti ; articol preluat de pe evz.ro

vineri, 7 decembrie 2012

incalzire electrica

eoliana verticala

alimente cu efect afrodisiac

Vine o vreme cand fie din cauza varstei, fie a stresului, a oboselii sau a monotoniei, atractia dintre parteneri scade, chiar si pentru o perioada scurta de timp.
Pentru ca acest episod sa dureze cat mai putin cu putinta, este bine sa se ia masuri de precautie. In acest context poti apela cu succes la alimentele cu efect afrodiziac, potrivit Ehow. In afara de cicolata, capsuni, stridii sau ghimbir, despre care deja se stie ce puteri au, iata ce alimente te mai pot ajuta:

Cafeaua

Daca anticipezi o noapte lunga, bea o ceasca de cafea tare. Nu numai ca aroma sa se va imprastia in toata camera si iti va incanta simturile, dar lichidul iti va face sangele sa circule mai repede si va deschide apetitul pentru sex.

Sparanghelul

Aceste tulpini lungi si verzi au cu siguranta efect afrodiziac, fiind pline de potasiu, fosfor sau vitamina E. In afara de energia pe care ti-o ofera, sparanghelul iti apara si sistemul urinar, rinichii si in mod clar creste nivelul hormonilor care te fac sa iti doresti sex.

Mierea

Stii si tu ca mai toate cuplurile merg in luna de miere dupa ce se casatoresc. Aceasta denumire nu este neaparat aleatorie, caci mierea mareste atractia sexuala. Zaharul se transforma in energie, ca sa nu mai vorbim despre vitaminele pe care le contine mierea.

Ardeii iuti

Ardeiul iute contine capsaicina, care este responsabila pentru "caldura" pe care o simti atunci cand mananci ceva condimentat. Sangele iti circula mai repede, inima bate si ea mai alert si este foarte probabil sa simti o usoara stare de excitare.

Rozmarinul

Rozmarinul este o planta care imbunatateste circulatia sanguina, facandu-te mai sensibil la stimuli. Ca multe alte alimente afrodiziace, si acesta a fost asociat cu zeita frumusetii Afrodita. Pune cateva frunzulite din aceasta planta in mancarea pe care o gatesti si asteapta-te la o seara lunga.

Avocado

Pe langa toate celelalte beneficii ale acestuia asupra sanatatii, avocado este bun si pentru stimularea poftei sexuale.

Bananele

La fel ca avocado, si bananele au numeroase conotatii sexuale, cel putin in unele tari. In plus, ele au si potasiu si vitamina B in compozitie, asa ca pot sa produca dorinte sexuale in randul celor care le consuma.

Busuiocul

Inainte de aparitia sticlutelor elaborate de parfum, femeile obisnuiau sa isi presare pulbere de busuioc in decolteu, astfel incat sa atraga barbatii cu mireasma imbietoare. Acum nu mai sta nimeni sa isi presare busuioc pe piele, dar il poti pune in salate, peste peste sau in ceai.

Migdalele

Ceea ce face busuiocul barbatilor se spune ca fac migdalele femeilor. Nucile erau in trecut un simbol al fertilitatii, iar cum migdalele sunt inrudite cu ele, se spune ca fac femeile mai pasionale.

Smochinele

Smochinele sunt printre fructele cu cea mai mare incarcatura sexuala, multi istorici crezand ca ele sunt de fapt fructul interzis. Sunt zemoase si moi, cu un interior roz si un gust subtil. In plus, ele contin si fier, care sustine o viata sexuala sanatoasa.

Branza

Branza contine de 10 ori mai multe PEA, substanta din ciocolata care creste dorintaaa sexuala. Astfel, acest lactat devine un adversar pentru boabele de cacao. In plus, despre anumite tipuri de branza se spune ca substantele din ele copiaza feromonii umani.

Trufele

Gram cu gram, trufele sunt chiar mai valoroase decat aurul. Ele nu doar sunt pline de aminoacizi, ci aroma lor este asemenea feromonilor masculini, de aici si puterea lor afrodiziaca.

Strugurii

Toata lumea a mancat un strugure perfect, tare la exterior si moale si zemos la interior, simtind parca felul in care ii explodeaza in gura. Daca actul in sine de a-l consuma nu ti se pare destul de erotic, aminteste-ti ca acest fruct era prezent la toate petrecerile lui Bachus, zeul roman al vinului, vitei de vie si betiei, asociat oarecum si cu erotismul.

Pepenele rosu

Penenele rosu se poate bate cu succes cu Viagra, fiind extrem de bun pentru cresterea apetitului sexual. El intareste si sistemul imunitar, pe cel circulator si in acest fel duce la o mai buna vascularizare a organelor, inclusiv a celor sexuale.

Usturoiul

In Grecia antica era renumit pentru energia pe care o dadea, intarind sistemul imunitar, asigurand o circulatie mai buna a sangelui si dand mai multa rezistenta in dormitor. Este, insa, de preferat ca ambii parteneri sa-l consume.

Leusteanul

Leusteanul, parfumul unic si inimitabil al ciorbelor noastre, romanesti, nu lipseste din nicio bucatarie, proaspat adus din gradina sau de la piata, ori uscat, mai ales daca gospodinei ii place sa-si hraneasca familia cu mancare sanatoasa, gatita. Putini stiu insa ca leusteanul are si certe calitati terapeutice, ba chiar si magice.
Ca planta-medicament, leusteanul se poate consuma ca atare sau sub forma de suc, infuzie ori vin. Persoanelor care sufera de afectiuni digestive li se recomanda leusteanul. Balonarea se trateaza cu infuzie sau frunze verzi, puse proaspat tocate in ciorbe, direct in farfurie sau salata. De asemenea, s-a constatat ca infuzia de leustean topeste grasimile si elimina toxinele.

Antidepresiv si afrodiziac

Leusteanul este antidepresiv, detoxifiant si afrodiziac. Ceaiul de leustean, constand intr-o cana de apa clocotita care se toarna peste o lingura de planta uscata, lasata 10 - 15 minute la infuzat, trateaza tusea convulsiva, edemele cadiace si renale, indigestiile.

Vinul de leustean este cunoscut de multa vreme si e folosit impotriva retentiei de apa, a indigestiilor si anorexiei. Se prepara dintr-o suta de grame de leustean proaspat si maruntit, puse la macerat, pentru doua saptamani, in 750 ml de vin alb, natural. Vasul se tine la temperatura camerei. Dupa acest interval, lichidul se filtreaza si se pastreaza la frigider, in sticle mici, inchise la culoare. La nevoie se ia cate un paharel pe zi, inaintea mesei principale.

Pe rani, ulceratii, furuncule se pun cataplasme cu leustean cules de dimineata, bine spalat si zdrobit cu sucitorul.

Din popor

Se crede ca, tinut la brau sau la gat, in amulete, leusteanul, puternic aromat, alunga raul, indiferent de forma sub care s-ar manifesta acesta. Bucovinenii credeau ca radacina de leustean scoasa din pamant in Vinerea Mare, pisata si bauta seara, cate o lingurita, alunga raul din om.

In Apuseni, mamele faceau pentru fetele lor turte de grau cu leustean verde si le dadeau sa manance in dimineata de Rusalii ca sa le fereasca de "zburatori", adica de furtunile hormonale ale adolescentei.

Se mai spune ca leusteanul ar fi, dintre toate plantele, paznicul gradinii. Daca cineva iti fura leusteanul din gradina, atunci verdeturile ti se usuca pentru ca nu mai are cine le pazi. Frunzele de leustean puse in apa de baie alunga gandurile negre.

De Ispas sau Inaltarea Domnului, oamenii se bat cu frunze de leustean ca sa fie feriti de rele si de boli. La fel si vitele sunt batute cu leustean, ca sa se ingrase, sa fie sanatoase si pazite de vrajitoare.

redurere consum combustibil

O echipa de cercetatori de la o universitate din Tennessee, SUA, a pus la cale o inventie care are capacitatea de a reduce mult consumul de combustibil al unei masini.
Charles Perry, fost angajat al IBM, are la activ numeroase inventii patentate, iar acum a lucrat timp de cinci cu o echipa de studenti pentru a reusi aceasta performanta, scrie Fox News. Ei au conceput un sistem de propulsie auto cu totul special.

Acesta poate fi adaptat oricarui tip de masina, scazandu-i mult consumul de combustibil. Practic, o masina consuma la jumatate dupa ce i se aplica acest sistem inovator.

El consta intr-un motor electric compact care se pozitioneaza intre roata si frana. Acesta este aplicat fara a modifica franele si suspensiile masinii. Acest motor pus langa roata are un accesoriu care trebuie pus in portbagaj, insa dimensiunea lui este cea a unui bagaj de mana. Producatorii de masini l-ar putea include chiar de la fabricatie printre optiunile masinii.

Rezultatele pe care sistemul le-a dat pe o masina Honda Accord din 1994 au fost excelente. Pretul probabil al acestui sistem este de aproximativ 3.000 de dolari. Pretul este mult mai mic fata de cel platit pentru partea electrica a unei masini hibrid. In acest caz, costul se ridica la peste 10.000 de dolari.

Institutia de invatamant poarta negocieri cu un producator care livreaza motoare celor de la General Motors si altor producatori de masini.


articol preluat de pe ziare.com

Filtru ce reduce consumul de carburant

Inventatorul roman Corneliu Birtok-Baneasa a primit medalia de aur a Salonului Innova, din cadrul Concursului International Bruxelles - Eureka, pentru un filtru de aer ce reduce consumul de carburant cu pana la 15 la suta.
Produsul va aparea pe piata locala in mai putin de o luna, informeaza Agerpres.

De asemenea, romanul a primit si Premiul special ARCA, din partea delegatiei de inventatori din Croatia, in cadrul evenimentului desfasurat in Bruxelles intre 15 - 17 noiembrie.

Corneliu Birtok-Baneasa a precizat ca a fost sprijinit de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANSC).

Inginerul din Deva a lucrat 2.000 de ore la transpunerea, intr-un flux tehnologic, procesul de fabricatie al filtrului de aer care permite scaderea consumului de combustibil la autovehicule. Ulterior, a si omologat filtrul, un proces dificil, avand in vedere ca nu exista reguli foarte clare in privinta productiei de filtre de aer.

Potrivit spuselor sale, productia va incepe intr-o luna de zile, preferand sa aiba loc in Romania, pentru a avea un control strict asupra calitatii produsului.

"Vreau sa arat ca si in Romania se poate ca o inventie sa devina produs. Chiar daca se spune ca in Romania este multa birocratie, in cazul meu a fost invers, pentru ca toata lumea m-a sprijinit in demersul meu de omologare a filtrului de aer. Am avut nevoie de oameni care sa creada in mine si iata ca, intr-un an de zile, am reusit sa omologhez acest produs si sa punem la punct fluxul tehnologic necesar", a spus el.

Pretul filtrului de aer va ajunge la circa 350 de lei.

Maghiranul

Maghiranul (sau măghiranul) este originar din partea estică a Mediteranei dar este cultivat şi în Spania, Franţa şi Germania. Numele său provine din arabul marjamie –  - incomparabilul.
Prezentare: Din familia mentei (Laminaceae), asemănător cu oregano cu care deseori este confundat şi înlocuit, maghiranul este o plantă perenă, însă, deoarece  este foarte sensibilă la frig, este cunoscută mai degrabă ca una anuală.  Planta creşte între 20-60 de centimetri, cu tulpini ierboase şi frunze păroase, ovoidale. Florile maghiranului sunt gri catifelate sau alb-trandafirii.
Uleiurile esenţiale ale maghiranului, terpenul, substanţele amare şi taninul îi influenţează mirosul şi gustul.
Aromă: Maghiranul are un miros foarte intens şi  gust  condimentat, uşor iute şi foarte aromat. Aroma maghiranului combină note de pin cu accente citrice, rezultând un gust proaspăt.
Utilizare: Cunoscut în Evul Mediu mai mult ca o plantă medicinală (în multe regiuni încă este apreciat exclusiv pentru calităţile sale terapeutice), de unde şi renumele de incomparabilul, maghiranul era folosit pentru tratarea majorităţii afecţiunilor interne, de la probleme digestive la tuberculoză.  Uleiurile sale esenţiale stimulează digestia iar aroma sa specială îl face potrivit pentru mâncăruri grase, cu carne de gâscă sau raţă şi pentru aromele puternice de vânat.
În bucătăriile în care este folosit, în cele germanice, orlandeze, ungurească, etc., maghiranul este regăsit în gulaşuri, mâncăruri cu mazăre sau fasole albă, supă de cartofi, reţete cu varză acră, carne de berbec şi porc, vânat, etc.
Maghiranul se mai foloseşte pentru aromarea salatelor, mâncărurilor de legume, mâncărurilor cu brânză, perişoarelor sau cartofilor copţi.
Preparare: Maghiranul se foloseşte atât proaspăt cât şi uscat. În procesul de gătire se împrieteneşte bine, la gătit sau în marinate, cu celelalte condimente asociate vânatului: cimbru, dafin şi ienupăr.  Maghiranul se adaugă în mâncare în partea finală a procesului de preparare, cu puţin timp înainte de a fi gata mâncarea.

articol preluat de la : http://www.cevabun.ro/maghiranul/

vineri, 12 octombrie 2012

anulare autorestart dupa update windows xp

Disable auto restart for automatic updates in Group Policy. Go to Start > Run > type gpedit.msc and click OK. Navigate to Local Computer Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update. Double click “No auto-restart for scheduled Automatic Updates installation”. Select Enabled and click OK

vineri, 31 august 2012

exercitii posterior

Stai cu picioarele usor departate, pumnii in dreptul fetei si flexeaza genunchii, pana cand formeaza aproape un unghi de 90 de grade. Intinde piciorul drept in spate si sprijina-te cu mana dreapta pe sol, pentru echilibru. Apoi revino la pozitia initiala si schimba piciorul. Fa 3 seturi a cate 12 repetari.



Stai cu picioarele usor despartite din nou, ducand piciorul drept in spate, printr-o lovitura. In acelasi timp, ridica mainile deasupra capului, drepte, astfel incat sa formezi o linie dreapta cu piciorul ridicat. Revino la pozitia de start si alterneaza cu celalalt picior. Fa 3 seturi de cate 12 repetari.



Stai pe o saltea culcat pe o parte si intinde mana de jos pe sol, deasupra capului, sprijinind urechea pe ea. Indoaie genunchii intr-un unghi de 45 de grade si mana de deasupra foloseste-o ca sa te sprijini cu palma de sol. Genunchiul de deasupra du-l intai pe sol, cu talpa mai sus, dupa care ridica. Fa 3 seturi de cate 12 repetari, dupa care schimba partea lucrata.



Stai cu picioarele departate si indoaie genunchii, sprijinindu-te cu palmele de coapse, pentru sustinere. Tine spatele drept si flexeaza picioarele. Adu-l pe stangul inspre centru si apoi redreseaza-l, dupa care procedeaza si cu dreptul la fel. Fa tot 3 seturi a cate 12 repetari.

 
 
articol preluat de pe ziare.com (http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fitness/exercitii-pentru-un-posterior-ca-de-piatra-galerie-foto-1185285)

marți, 31 iulie 2012

Comenzi rapide

Comenzi rapide de la tastatură generale

  • CTRL+C (Copiere)
  • CTRL+X (Decupare)
  • CTRL+V (Lipire)
  • CTRL+Z (Anulare)
  • DELETE (Ştergere)
  • SHIFT+DELETE (Ştergerea definitivă a elementului selectat fără a-l plasa în Coşul de reciclare)
  • CTRL în timp ce se glisează un element (Copierea elementului selectat)
  • CTRL+SHIFT în timp ce se glisează un element (Crearea unei comenzi rapide pentru elementul selectat)
  • Tasta F2 (Redenumirea elementului selectat)
  • CTRL+SĂGEATĂ LA DREAPTA (Deplasarea punctului de inserare la începutul cuvântului următor)
  • CTRL+SĂGEATĂ LA STÂNGA (Deplasarea punctului de inserare la începutul cuvântului anterior)
  • CTRL+SĂGEATĂ ÎN JOS (Deplasarea punctului de inserare la începutul paragrafului următor)
  • CTRL+SĂGEATĂ ÎN SUS (Deplasarea punctului de inserare la începutul paragrafului anterior)
  • CTRL+SHIFT cu oricare dintre tastele săgeată (Evidenţierea unui bloc de text)
  • SHIFT cu oricare dintre tastele săgeată (Selectarea mai multor elemente dintr-o fereastră sau de pe desktop, sau selectarea textului dintr-un document)
  • CTRL+A (Selectare totală)
  • Tasta F3 (Căutarea unui fişier sau folder)
  • ALT+ENTER (Vizualizarea proprietăţilor pentru elementul selectat)
  • ALT+F4 (Închiderea elementului activ sau închiderea programului activ)
  • ALT+ENTER (Afişarea proprietăţilor pentru obiectul selectat)
  • ALT+BARĂ DE SPAŢIU (Deschiderea meniului de comenzi rapide pentru fereastra activă)
  • CTRL+F4 (Închiderea documentului activ în programe care permit documente multiple deschise simultan)
  • ALT+TAB (Comutare între elemente deschise)
  • ALT+ESC (Circulare prin elemente în ordinea în care s-au deschis)
  • Tasta F6 (Circulare prin elementele de pe ecran dintr-o fereastră sau de pe desktop)
  • Tasta F4 (Afişarea listei din bara Adresă din Computerul meu sau Exploratorul Windows)
  • SHIFT+F10 (Afişarea meniului de comenzi rapide pentru elementul selectat)
  • ALT+BARĂ DE SPAŢIU (Afişarea meniului Sistem pentru fereastra activă)
  • CTRL+ESC (Afişarea meniului Start)
  • ALT+Litera subliniată dintr-un nume de meniu (Afişarea meniului corespunzător)
  • Litera subliniată dintr-un nume de comandă sau meniu deschis (Efectuarea comenzii corespunzătoare)
  • Tasta F10 (Activarea barei de meniu a programului activ)
  • SĂGEATĂ LA DREAPTA (Deschiderea meniului următor de la dreapta sau deschiderea unui submeniu)
  • SĂGEATĂ LA STÂNGA (Deschiderea meniului următor de la stânga sau închiderea unui submeniu)
  • Tasta F5 (Actualizarea ferestrei active)
  • BACKSPACE (Vizualizarea folderului cu un nivel mai sus din Computerul meu sau Exploratorul Windows)
  • ESC (Revocarea activităţii curente)
  • SHIFT când se introduce un CD-ROM într-o unitate CD-ROM (Împiedicarea redării automate a CD-ROM-ului)
  • CTRL+SHIFT+ESC (Deschiderea Managerului de activităţi)

Comenzi rapide de la tastatură pentru casete de dialog

Dacă apăsaţi SHIFT+F8 în casetele listă cu selecţie extinsă, activaţi modul de selecţie extins. În acest mod se pot utiliza tastele săgeată pentru a deplasa un cursor fără a schimba selecţia. Apăsaţi CTRL+BARĂ DE SPAŢIU sau SHIFT+BARĂ DE SPAŢIU pentru a ajusta selecţia. Pentru a revoca modul de selecţie extins, apăsaţi din nou SHIFT+F8. Modul de selecţie extins se revocă singur atunci când deplasaţi focalizarea la alt control.
  • CTRL+TAB (Deplasare înainte prin file)
  • CTRL+SHIFT+TAB (Deplasare înapoi prin file)
  • TAB (Deplasare înainte prin opţiuni)
  • SHIFT+TAB (Deplasare înapoi prin opţiuni)
  • ALT+Literă subliniată (Efectuarea comenzii corespunzătoare sau selectarea opţiunii corespunzătoare)
  • ENTER (Efectuarea comenzii pentru opţiunea activă sau butonul activ)
  • BARĂ DE SPAŢIU (Bifarea sau debifarea casetei de selectare, dacă opţiunea activă este o casetă de selectare)
  • Tastele săgeată (Selectarea unui buton, dacă opţiunea activă este un grup de butoane de opţiune)
  • Tasta F1 (Afişare Ajutor)
  • Tasta F4 (Afişarea elementelor din lista activă)
  • BACKSPACE (Deschiderea unui folder cu un nivel mai sus, dacă este selectat un folder în caseta de dialog Salvare ca sau Deschidere)

Comenzi rapide de la tastaturile Microsoft Natural Keyboard

  • Sigla Windows (Afişarea sau ascunderea meniului Start)
  • Sigla Windows+BREAK (Afişarea casetei de dialog Proprietăţi sistem)
  • Sigla Windows+D (Afişare desktop)
  • Sigla Windows+M (Minimizarea tuturor ferestrelor)
  • Sigla Windows+SHIFT+M (Restaurarea ferestrelor minimizate)
  • Sigla Windows+E (Deschidere Computerul meu)
  • Sigla Windows+F (Căutarea unui fişier sau folder)
  • CTRL+Sigla Windows+F (Căutare computere)
  • Sigla Windows+F1 (Afişare Ajutor Windows)
  • Sigla Windows+ L (Blocare tastatură)
  • Sigla Windows+R (Deschiderea casetei de dialog Executare)
  • Sigla Windows+U (Deschidere Manager utilitare)

Comenzi rapide de la tastatură pentru accesibilitate

  • SHIFT dreapta timp de opt secunde (Comutare activare-dezactivare TasteFiltrare)
  • ALT stânga+SHIFT stânga+PRINT SCREEN (Comutare activare-dezactivare contrast puternic)
  • ALT stânga+SHIFT stânga+NUM LOCK (Comutare activare-dezactivare TasteMaus)
  • SHIFT de cinci ori (Comutare activare-dezactivare TasteAdezive)
  • NUM LOCK timp de cinci secunde (Comutare activare-dezactivare TasteComutare)
  • Sigla Windows +U (Deschidere Manager utilitare)

Comenzi rapide de la tastatură pentru Exploratorul Windows

  • END (Afişarea părţii de jos a ferestrei active)
  • HOME (Afişarea părţii de sus a ferestrei active)
  • NUM LOCK+semnul asterisc (*) (Afişarea tuturor subfolderelor de sub folderul selectat)
  • NUM LOCK+semnul plus (+) (Afişarea conţinutului folderului selectat)
  • NUM LOCK+semnul minus (-) (Restrângerea folderului selectat)
  • SĂGEATĂ LA STÂNGA (Restrângerea selecţiei curente dacă este extinsă sau selectarea folderului părinte)
  • SĂGEATĂ LA DREAPTA (Afişarea selecţiei curente dacă este restrânsă sau selectarea primului subfolder)

Comenzi rapide de la tastatură pentru Harta de caractere

După ce faceţi dublu clic pe un caracter din grila de caractere, se poate face deplasarea prin grilă cu ajutorul comenzilor rapide de la tastatură:
  • SĂGEATĂ LA DREAPTA (Deplasare la dreapta sau la începutul liniei următoare)
  • SĂGEATĂ LA STÂNGA (Deplasare la stânga sau la sfârşitul liniei anterioare)
  • SĂGEATĂ ÎN SUS (Deplasare cu un rând mai sus)
  • SĂGEATĂ ÎN JOS (Deplasare cu un rând mai jos)
  • PAGE UP (Deplasare cu câte un ecran mai sus)
  • PAGE DOWN (Deplasare cu câte un ecran mai jos)
  • HOME (Deplasare la începutul liniei)
  • END (Deplasare la sfârşitul liniei)
  • CTRL+HOME (Deplasare la primul caracter)
  • CTRL+END (Deplasare la ultimul caracter)
  • BARĂ DE SPAŢIU (Comutare între modul Mărit şi Normal atunci când este selectat un caracter)

Comenzi rapide de la tastatură pentru fereastra principală MMC (Microsoft Management Console)

  • CTRL+O (Deschiderea unei console salvate)
  • CTRL+N (Deschiderea unei console noi)
  • CTRL+S (Salvarea consolei deschise)
  • CTRL+M (Adăugarea sau eliminarea unui element de consolă)
  • CTRL+N (Deschiderea unei ferestre noi)
  • Tasta F5 (Actualizarea conţinutului tuturor ferestrelor consolei)
  • ALT+BARĂ DE SPAŢIU (Afişarea meniului ferestrei MMC)
  • ALT+F4 (Închidere consolă)
  • ALT+A (Afişarea meniului Action)
  • ALT+V (Afişarea meniului View)
  • ALT+F (Afişarea meniului File)
  • ALT+O (Afişarea meniului Favorites)

Comenzi rapide de la tastatură pentru fereastra consolei MMC

  • CTRL+P (Imprimarea paginii curente sau a panoului activ)
  • ALT+semnul minus (-) (Afişarea meniului ferestrei pentru fereastra consolei active)
  • SHIFT+F10 (Afişarea meniului de comenzi rapide Action pentru elementul selectat)
  • Tasta F1 (Deschiderea subiectului de Ajutor, dacă există, pentru elementul selectat)
  • Tasta F5 (Actualizarea conţinutului tuturor ferestrelor consolei)
  • CTRL+F10 (Maximizarea ferestrei consolei active)
  • CTRL+F5 (Restaurarea ferestrei consolei active)
  • ALT+ENTER (Afişarea casetei de dialog Properties, dacă există, pentru elementul selectat)
  • Tasta F2 (Redenumirea elementului selectat)
  • CTRL+F4 (Închiderea ferestrei consolei active Când o consolă are numai o singură fereastră de consolă, această comandă rapidă închide consola)

Navigarea în conexiunea desktop la distanţă

  • CTRL+ALT+END (Deschiderea casetei de dialog Security Microsoft Windows NT)
  • ALT+PAGE UP (Comutare între programe de la stânga la dreapta)
  • ALT+PAGE DOWN (Comutare între programe de la dreapta la stânga)
  • ALT+INSERT (Circulare prin programe în ordinea celor mai recent utilizate)
  • ALT+HOME (Afişarea meniului Start)
  • CTRL+ALT+BREAK (Comutarea computerului client între o fereastră şi un ecran complet)
  • ALT+DELETE (Afişarea meniului Windows)
  • CTRL+ALT+semnul minus (-) (Plasarea unui instantaneu al întregii zone a ferestrei client în clipboardul Terminal Server şi furnizarea aceleiaşi funcţionalităţi care ar fi oferite prin apăsarea ALT+PRINT SCREEN pe un computer local.)
  • CTRL+ALT+semnul plus (+) (Plasarea unui instantaneu al ferestrei active din client în clipboardul Terminal Server şi furnizarea aceleiaşi funcţionalităţi care ar fi oferite prin apăsarea PRINT SCREEN pe un computer local.)

Navigarea în Microsoft Internet Explorer

  • CTRL+B (Deschiderea casetei de dialog Organizare Preferinţe)
  • CTRL+E (Deschiderea barei Căutare)
  • CTRL+F (Pornirea utilitarului Găsire)
  • CTRL+H (Deschiderea barei Istoric)
  • CTRL+I (Deschiderea barei Preferinţe)
  • CTRL+L (Deschiderea casetei de dialog Deschidere)
  • CTRL+N (Pornirea altei instanţe a browserului cu aceeaşi adresă Web)
  • CTRL+O (Deschiderea casetei de dialog Deschidere, aceeaşi cu CTRL+L)
  • CTRL+P (Deschiderea casetei de dialog Imprimare)
  • CTRL+R (Actualizarea paginii Web curente)
  • CTRL+W (Închiderea ferestrei curente)

joi, 12 iulie 2012

bancuri-volumul 4


Un preot catolic, un pastor reformat și un rabin vor sa afle care e cel mai bun în meseria sa.
Se duc în pădure, își aleg câte un urs și încearcă sa-l convertească.
Ulterior, catolicul povestește:
- Am găsit un urs, i-am citit Catehismul și l-am stropit cu agheasma.
Săptămâna viitoare îl aștept la împărtășanie.
- Am găsit un urs si i-am ținut o predică din învățăturile Domnului.
M-a lăsat sa-l botez, zice si pastorul.
Cei doi privesc apoi spre rabin, care zăcea pe o targa, înfășurat în bandaje.
- Poate ca nu ar fi trebuit sa încep cu circumcizia, zice acesta...



*********************************************************************
O dentista cauta un ac pentru anestezia unui pacient.
- Nu vreau injectii. Urasc injectiile! striga barbatul.
Dentista agita atunci o butelie cu protoxid de azot, la care pacientul incepesa tipe:
- Nu pot sa suport gazele, masca ma sufoca!
Dentista il intreaba atunci pe pacient daca n-are nimic impotriva sa ia o pilula.
... - Nici o problema, zice pacientul. Ma impac bine cu pilulele.
Dentista revine cu o pilula și zice:
- Uite aici, o Viagra.
Barbatul:
- Nu mi-am inchipuit niciodata ca Viagra atenueaza durerea!
– Nu atenueaza, dar cel putin o sa ai de ce sa te tii, in timp ce-ti scot maseaua...


joi, 7 iunie 2012

bancuri-volumul 3


La examenul final de la Facultatea de Chimie a Universitatii Maynouth (Irlanda), studentilor li s-a pus o intrebare suplimentara, la care un student a dat un raspuns atat de neasteptat, incat profesorul l-a popularizat pe internet, notandu-l cu calificativul maxim.

Intrebarea a fost urmatoarea: "Oare Iadul este exoterm (adica degaja caldura) sau este endoterm (adica absoarbe caldura)?"



Cum era de asteptat, cei mai multi si-au fundamentat raspunsul pe Legea lui Boyle, conform careia gazele se racesc la dilatatie si se incalzesc la compresie. Singurul raspuns notat cu "exceptional" a fost insa cel de mai jos:
Mai intai trebuie sa examinam daca masa Iadului se schimba sau nu in timp. Pentru aceasta trebuie sa stim numarul sufletelor care se muta in Iad si al celor care pleaca din Iad. Consider cert faptul ca cine ajunge in Iad nu mai poate pleca de acolo niciodata. Pentru a stabili numarul celor care ajung in Iad, trebuie avut in vedere ca exista mai multe religii, fiecare sustinand ca cei care nu sunt adeptii ei ajung in Iad. Rezulta de aici ca toti oamenii ajung in Iad, iar cresterea continua a populatiei lumii ne duce la concluzia ca numarul sufletelor care ajung in Iad creste exponential. In consecinta, trebuie sa examinam volumul Iadului. Conform Legii lui Boyle, pentru ca temperatura si presiunea din Iad sa ramana constante,
volumul Iadului trebuie sa creasca proportional cu numarul celor ajunsi in Iad.

Exista doua posibilitati:
1. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai redus decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea cresc pana la un nivel care provoaca explozia Iadului.
2. Daca Iadul se dilata intr-un ritm mai mare decat cel in care sosesc sufletele, temperatura si presiunea scad pana la un nivel in care Iadul ingheata complet.
Care este solutia corecta?
Luand in consideratie prognoza colegei mele de an, Sandra, conform careia, citez, "mai degraba ingheata Iadul decat sa ma culc cu tine", nu poate fi valabila decat a doua posibilitate, de vreme ce, nu mai departe decat aseara, Sandra s-a culcat totusi cu mine. In consecinta, convingerea mea este ca Iadul este endoterm si, mai mult decat atat, deja a si inghetat, deci nu mai poate primi alte suflete, deoarece focul a disparut intru totul de acolo. Rezulta si faptul ca nu mai putem ajunge decat in Rai, ceea ce, pe de o parte, dovedeste existenta lui Dumnezeu si, pe de alta parte, explica si de ce aseara Sandra striga incontinuu: "Dumnezeule! Dumnezeule!".

marți, 22 mai 2012

Cat mai este pana la sfarsitul lumii?

Acum cateva zile citeam urmatorul articol:

"Producatorul japonez de electronice Canon intentioneaza sa renunte la angajatii din fabrici si sa treaca la o productie complet automatizata.
Tranzitia spre o productie in totalitate bazata pe masinarii va dura cativa ani, fiind posibil sa fie finalizata in 2015, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Jun Misumi, citat de AP."

...ceea ce m-a dus cu gandul la criza mondiala prin care trecem. Adica, populatia globala creste, fabricile se automatizeaza, deci nu vor mai avea nevoie de muncitori umani. Ceea ce duce la si mai multi someri. Cine va mai cumpara produsele daca lumea va fi in somaj? Cand se va schimba oranduirea mondiala?, caci dupa directia actuala se va ajunge la colaps. Se va institui oare la nivel planetar un venit minim gatantat, cum deja au aplicat unele state.

Cat mai este pana la sfarsitul lumii asa cum o stim noi?

Cel mai bun sos pentru salata

Cel mai bun sos pentru salata este cel preparat in stil mediteranean. Este perfect in salate, care sunt baza dietei de vara. Adesea, sosul din salata face diferenta dintre o salata sanatoasa si una care aduce un aport inutil de calorii si grasimi.
Cel mai bun sos pentru salata este format din trei linguri de ulei de masline extra-virgin, o lingura cu suc de lamaie proapsta, un catel de usturoi tocat foarte marunt, sare (putina) si piper (mult). Cantitatile sunt pentru o salata mare, formata din trei-patru portii.

Poti folosi mai mult suc de lamaie, dar uleiul trebuie ramana in aceeasi cantitate, scrie whfoods.com . Eventual poti adauga iaurt degresat, nu mai mult de o lingura, si verdeturi aromatice proaspete.

In acest sos sunt 180 de calorii, care se impart la numarul de portii, ceea ce inseamna ca revin circa 45-60 de calorii pe portie.

Uleiul de masline asigura, in aceasta cantitate, necesarul ideal de grasimi sanatoase pentru o masa. Este ideal daca prepari solul pentru salata in momentul in care te asezi la masa. Intreaga operatie nu dureaza decat doua minute.
Mirodeniile sunt delicioase in orice fel de mancare, dand un plus de savoare si putand face dintr-un fel de mancare banala ceva inedit. In plus, ele ajuta la prevenirea unor boli precum cancerul, reducand inflamatia si ajutand inima sa functioneze "ceas".
Iata care sunt cele mai gustoase mirodenii si cele mai sanatoase, conform Msn.com:

Scortisoara

Scortisoara este plina de antioxidanti care ajuta celulele sa nu fie afectate de stresul oxidativ si de radicalii liberi. Antioxidantii ajuta in lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul si Parkinsonul. Mai mult decat atat, scortisoara apara de bolile cardiovasculare, ajutand insulina sa isi faca treaba asa cum trebuie in organism, ceea ce reduce cantitatea de zahar din sange. Acest lucru este important mai ales in cazul persoanelor care au diabet, caci le poate ajuta sa scape de afectiune sau macar s-o tina sub control.

Un studiu din 2011 a aratat cum scortisoara previne Alzheimerul, ajutand la restauratea functiilor cognitive si la corectarea problemelor de miscare, cel putin dupa cum au aratat testele efectuate pe cobai.

Scortisoara merge de minune cu tot ce este dulce, putand fi adaugata peste o gama variata de alimente. O poti presara peste fructe, in lapte, peste cereale, dar si preparate din peste, pui sau miel, mai ales in combinatie cu chili.

Cimbru

Este greu sa iti imaginezi bucataria europeana fara cimbru, acesta avand nu doar o aroma puternica, ci si proprietati antimicrobiene. Daca ai folosit Listerine sau o apa de gura similara, cel mai probabil aceasta continea o substanta din cimbru, care are capacitatea de a feri organismul de boala E. coli.

Cimbrul ajuta si la o buna digestie, reducand gazele si alte tipuri de disconfort. Si pentru scalp si par sanatos este indicat. Poti folosi cam o lingurita de cimbru proaspat sau o jumatate de lingurita de cimbru uscat cam de 3 ori pe zi.

Merge bine in combinatie cu puiul, pestele si legumele radacinoase, cel proaspat putand fi tinut in frigider pentru a rezista cat mai mult fara sa se usuce.

Ghimbirul

Ghimbirul a fost folosit inca din antichitate pentru tratarea problemelor de stomac. Intr-o serie de studii pe oameni si animale s-a constatat ca el reduce greata, grabeste trecerea mancarii prin tractul digestiv si protejeaza de ulcer.

Diverse studii demonstreaza ca ghimbirul ajuta si la calmarea durerilor menstruale, a crampelor si a migrenelor, dar previne si osteoartrita si inflamatiile cronice.

Ghimbirul este des folosit in bucataria asiatica si indiana, putand fi pus in ceaiul negru, impreuna cu scortisoara si cardamonul. Este bun si in produsele coapte, cum ar fi turta dulce sau briosele.

Rozmarinul

Rozmarinul este asociat cu memoria inca din Grecia antica. Stiinta moderna a demonstrat ca un ingredient din rozmarin protejeaza creierul de radicalii liberi si reduce riscul aparitiei Alzheimer-ului.

Rozmarinul are si multi antioxidanti, ducand la inhibarea celulelor canceroase. Ca oricare alta planta, rozmarinul trebuie consumat cu moderatie si nu este cazul sa iei suplimente, cel putin nu fara avizul unui medic, pentru ca se poate ajunge la o deficienta de absorbire a fierului. Femeile insarcinate ar trebui sa evite rozmarinul, caci poate sa produca avort spontan.

Poti folosi cate o lingurita de cateva ori pe saptamana, dar nu exagera. Incearca sa-l combini cu cimbru pentru o mai mare eficienta.

Sofranul

Sofranul este cea mai scumpa mirodenie din lume. Are efecte antidepresive similare cu prozacul, imbunatatind in acelasi timp circulatia de la nivelul creierului, vederea si alungand stresul. Il poti adauga in paste, paella, risotto si diverse alte feluri de mancare.

Poate ca sofranul este scump, dar este si extrem de eficient. Chiar si o zecime de lingurita isi face simtit efectul. Incearca sa il tii intr-un loc intunecos, racoros, putand sa il folosesti astfel chiar si 6 luni.

Busuiocul

Busuiocul este adesea asociat cu mancarea italiana, chiar daca vine tocmai din India, unde era folosit ca leac pentru astm, stres si diabet. Ca si cimbrul, are proprietati puternic antibacteriene si antivirale, protejand de Listeria, E.coli si ajutand si in caz de artrita si alte probleme inflamatorii.

Este delicios adaugat peste mancaruri de vara, precum sosul rece de rosii sau salate ori paste. El se gaseste proaspat, inghetat, dar si uscat.
articol preluat de pe ziare.com

Alimente pentru ...miscari...eficiente

Anumite alimente contin nutrienti care cresc libidoul masculin, dar si cel feminin.
Ezinearticles recomanda pepenele verde deoarece contine citrulina, care stimuleaza producerea de oxid nitric, care dilata vasele de sange si creste fluxul acestuia, ceea ce duce la imbunatatirea performantei sexuale.

Afinele sunt bogate in antioxidanti, care curata sangele de radicali liberi si stimuleaza productia de oxid nitric.

Ciresele contin flavonoide, care indeparteaza radicalii liberi din artere, iar acestea la randul lor se relaxeaza si se imbunatateste fluxul de sange, esential pentru performantele sexuale ale unui barbat.

Doar o lingurita de ghimbir pe saptamana aduce beneficii enorme vietii sexuale.

Si bananele sunt bune datorita continutului de potasiu, care relaxeaza peretii vaselor de sange si creste fluxul acestuia. In plus, acestea contracareaza efectele negative pe care le are o dieta bogata in sodiu asupra libidoului.

In cazul femeilor functioneaza foarte bine si ananasul sau avocado. Ar fi o idee buna sa faci o combinatie din aceste fructe inainte cu cateva ore de a face sex.

Si legumele fac minuni pentru tine. Usturoiul creste productia de oxid nitric, iar telina contine androsteron, un hormon care stimuleaza apetitul sexual in cazul femeilor.

Si morcovii sau legumele cu frunze verzi sunt bune datorita continutului de zinc.


Iaurtul cu vanilie.

Ca sa te asiguri ca nu ai parte de un esec in pat stai departe de zahar, soia, sare, alcool sau alimentele din conserve.
articol preluat ziare.com

Exercitii dureri spate

Durerile de spate ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai comune afectiuni neurologice la adulti, dupa durerile de cap. Insa prin intarirea si intinderea muschilor spatelui poti ameliora si preveni durerea, potrivit chirurgului ortoped Michael Hisey.
Mai mult, cercetarile au aratat ca daca pacientii care au dureri minore de spate incep din timp sa faca exercitii fizice se vor recupera cu mult mai repede.

Potrivit RealSimple, programul de exercitii de mai jos, pus la punct de Eva Pelegrin, antrenor personal, te poate ajuta sa le ameliorezi si previi. Incalzeste-te intai putin - o plimbare in pas vioi de circa opt minute va fi suficienta -, si apoi executa 8-10 repetitii din fiecare exercitiu prezentat, lucrand pana la trei seturi. Vei avea nevoie de o greutate de 2,5 kilograme si de un cos de gunoi gol.

Nu uita sa ai miscari controlate, executate atent, fara smucituri, pentru a evita sa te ranesti.

1. Fandare, revenire si iar fandare

Du piciorul drept in fata si pune greutatea pe sol, in partea stanga a piciorului drept. Incordeaza apoi muschii abdominali, indoaie ambele picioare pentru a executa o fandare, tinand spatele drept, si prinde greutatea cu mana stanga (figura de sus din imaginea de mai jos).

Revino apoi la pozitia initiala (figura din centru) si treci greutatea in mana dreapta, in timp ce te intorci pe varfurile picioarelor pentru a executa o fandare in directie opusa. Tinand spatele tot drept, fa si a doua fandare, cu piciorul stang in fata, punand greutatea in partea dreapta a piciorului stang (figura de jos).

Acest exercitiu lucreaza muschii spatelui, muschii oblici, soldurile si muschii picioarelor.



2. Rasucire, genuflexiune, ridicare

Asaza un cos de gunoi cu haltera sau orice alta greutate in el in spatele piciorului drept si stai in picioare, cu talpile departate cat distanta dintre solduri (figura de sus din imaginea de mai jos). Rasuceste-ti trunchiul spre dreapta in timp ce faci si o genuflexiune si ridica acel cos.

Impingand in calcaie, adu cosul la nivelul taliei si stai drept (figura din centru). Rasuceste-te si lasa-te spre podea pentru a pune cosul in spatele piciorului stang, iar apoi ridica-te.

Acest exercitiu lucreaza muschii spatelui, muschii oblici, cvadricepsii si muschii gluteali (fesieri).



3. Flotarea tigru

Incepe prin a sta in genunchi si cu palmele pe sol, dupa care intinde bratele in fata (figura de sus). Ridica apoi capul, scoate pieptul in fata in timp ce iti arcuiesti coloana si, sprijinindu-te pe bratele indreptate, intinde picioarele in spate (figura de jos). Ramai asa pentru 1-4 secunde. Revino apoi prin lasarea trunchiului spre sol si indoirea picioarelor.

Acest exercitiu lucreaza muschii mijlocului, umerii si pieptul.



4. Rostogolire

Intinde-te pe spate si ridica picioarele de la sol, indoindu-le la 90 de grade. Ridica apoi capul si umerii si intinde bratele in fata (figura de sus). Muta bratele in spate, astfel incat sa fie intinse pe langa urechi, si intinde si picioarele (figura din centru). Rostogoleste-te spre dreapta, incordand abdomenul pana ajungi pe burta si mentinand bratele si picioarele intinse, si ridica-te de la podea (figura de jos).

Apropie omoplatii cat de mult poti, incordeaza abdomenul si muschii fesieri si ramai asa 1-4 secunde. Roteste-te apoi pentru a reveni la pozitia initiala, incercand sa nu atingi podeaua cu mainile sau picioarele. Pentru a obtine o repetitie, fa acelasi exercitiu si la stanga.

Acest exercitiu lucreaza toti muschii abdominali majori si fesierii.



5. Intinderea scorpionului

Intinde-te pe burta, cu picioarele apropiate si bratele intinse in exterior, astfel incat sa formeze un T cu trunchiul. Palmele trebuie sa fie orientate spre podea si fruntea sa stea pe podea (figura de sus). Incordeaza-ti muschii fesieri, indoaie piciorul drept si ridica-l cat de sus poti (figura din centru). Rasuceste-ti apoi soldurile si du piciorul drept, indoit, spre cel stang, pana ajungi cu talpa lui in afara celui stang, pe podea (figura de jos).

Incearca sa tii bratele si pieptul pe podea. Revino apoi la pozitia initiala si repeta si cu piciorul stang, pentru a realiza o repetitie.

Exercitiul lucreaza muschii mijlocului, muschii abdominali, muschii coapselor si muschii gluteali.



6. Balansarea picioarelor

Intinde-te pe spate, trage picioarele spre piept, indoindu-le usor, si pune palmele pe mijloc, aproape de solduri (figura de sus). Balanseaza-ti apoi picioarele dintr-o parte in alta (figura de jos) si revino la pozitia initiala.

Exercitiul lucreaza muschii spatelui, muschii abdominali si muschii coapselor.

articol preluat de pe ziare.com

miercuri, 25 aprilie 2012

Oregano face celulele canceroase sa "se sinucida"

Oricat de nesanatoasa ar fi pizza, daca i se adauga oregano, deja vorbim despre unele servicii pe care aceasta le face organismului. Si asta pentru ca acest condiment are proprietati anticancerigene, dupa cum a aratat un studiu recent realizat in SUA. Nici efectul licopenului, continut de rosii sau de ketch-up, nu e de neglijat in aceeasi lupta cu cancerul.
Testele de laborator, efectuate la Universitatea Long Island, au aratat ca oregano contine un ingredient, carvracol, care face ca, in cazul in care exista celule canceroase in organism, acestea sa se sinucida de-a dreptul, informeaza news.com.au.

Potrivit dr. Supriya Bavadekar, coordonatorul studiului, oregano poate fi ridicat fara grija pe acelasi piedestal cu turmericul, considerat un super-condiment, gratie proprietatilor sale.

In viitor, daca si alte cercetari vor confirma descoperirea, oregano ar putea fi folosit in tratarea cancerului de prostata, in special.

Articol preluat de pe ziare.com

Roman premiat la Geneva - a inventat peretele care scade factura la caldura

Un roman a castigat medalia de argint la Salonul International de Inventii de la Geneva, pentru un perete izolator, ce reduce factura la caldura la jumatate.
Peretele conceput de Vasile Silaghi (57 de ani), din Deva, a fost denumit "Ansamblu multistrat de rigips cu straturi izolante incalzite" sau "gipscarton termopan" si este realizat din doua placi de rigips, intre care sunt pozitionate o placa izolatoare formata dintr-un carton special si tevile de distributie ale agentului termic pentru caloriferele din casa.

In acest fel, aerul dintre cele doua placi de rigips se incalzeste si circula pe verticala, asigurand o izolatie termica suplimentara fata de cartonul folosit ca baza, potrivit Antena 3, care citeaza Agerpres.

"Am testat acasa acest perete care poate fi asemuit cu un geam termopan. Economia de agent termic calculata este cuprinsa intre 30 si 50%, iar costurile de realizare sunt mici. Peretele permite obtinerea unei izolatii termice si fonice foarte bune. De asemenea, se elimina izolatiile exterioare ce sunt realizate acum cu placi din polistiren", a declarat Vasile Silaghi.

Peretele izolator se monteaza in interior, iar beneficiile sale se observa mai ales iarna, cand diferenta de temeperatura dintre interiorul casei si a peretului special este de un grad Celsius.

"Practic, in golurile din interior se obtine o bariera termica ce nu permite temperaturii de afara sa interactioneze cu cea din camera", a explicat Silaghi.

"Eu am mers la salonul de la Geneva pentru a-mi certifica, printr-un juriu de specialisti, un principiu de functionare al inventiei mele. Sunt pasionat de inventii de cand ma stiu, iar atunci cand vad ceva spun ca se poate imbunatati si caut o solutie. Ma consider un om cu idei, care lucreaza foarte mult dupa logica", a conchis inventatorul peretelui izolator.

Articol preluat de pe ziare.com

marți, 24 aprilie 2012

Cura cu miere de albine si aloe

1.Miere de albine cu propolis si aloe
Se ia un kilogram de miere de albine, 20 de grame de propolis si 750 g frunze aloe vera.
Propolisul si frunzele de aloe se dau prin razatoare (de sticla sau plastic) si se pun intr-un borcan. Se adauga mierea si se baga la macerat timp de 5 zile (la rece).
Produsul obtinut se consuma cate o lingura dimineata si la pranz cu o ora inainte de masa, timp de trei saptamani. Dupa o saptamana se poate repeta cura. Acest produs se recomanda in caz de viroze respiratorii, faringo-amigdalite, gripa, reumatism, ulcer, cancer, TBC, ast bronsic.
2. Macerat din aloe, miere si vin
Se amesteca 500g frunze de aloe maruntite cu 850g miere poliflora si 1.1 litri vin rosu, dupa care se lasa la macerat la loc rece sau in frigider timp de o saptamana, timp in care se agita zilnic.
Produsul obtinut se pastreaza la frigider si se consuma timp de trei saptamani cate o lingurita, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa.
Produsul este eficient in astenie nervoasa, anorexie, constipatie, afectiuni hepatice, indigestie, ulcer gastroduodenal, angina pectorala, diabet, afectiuni pulmonare, alergii, gripa, reumatism, ateroscleroza, eczeme, afectiuni renale, convalescenta, tumori.
3. Tonic din aloe cu miere de albine
Se iau 750g de frunze proaspete de aloe (mai batrane de trei ani) si se toaca marunt. Se adauga 1250g miere de albine si 500g suc de lamai, dupa care se agita bine.
Produsul se lasa la macerat 5 zile in frigider, dupa care se consuma cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa cu o ora.
Produsul obtinut este un tonic general, fiind recomandat in astenie, lipsa poftei de mancare, convalescenta. Nu se consuma de persoanele cu diabet, obezitate, intolerante alergice.
4. Cura cu miere de albine si aloe contra cancerului
Se iau trei frunze de aloe vera, se spala si se taie bucati.
Impreuna cu un kilogram de miere si trei linguri de tuica tare se introduc intr-un mixer si se amesteca pana se obtine o pasta vascoasa.
Produsul obtinut se pastreaza la frigider si se consuma cate o lingura, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.
Acest remediu trebuie urmat cel putin 10 zile, si se poate repeta inca de patru ori daca nu s-a obtinut rezultatul scontat (dovedit prin analize).
Remediul este recomandat in orice forma de cancer, iar pe parcursul sau pot apare abcese ale pielii, fapt ce nu trebuie sa ne ingrijoreze. La toate aceste remedii pe baza de aloe pot apare si unele iritatii ale tubului digestiv sau colonului.
Aceste cure nu sunt indicate nici in cazul gravidelor.
Orice cura cu aloe trebuie supravegheata de un medic naturist.

Articol preluat de aici: http://www.miere-bucovina.ro/ 

Alimente pentru fiecare organ

Pentru inima
1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier
36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi
48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele/par
62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase
69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu
Pentru stomac/intestin
74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru ficat
81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.

Pentru rinichi
91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii

Idei de retinut

Furnicilor nu le plac castravetii. Inconjurati ascunzisurile acestora cu coji de castravete.

Daca vrei sa obtii un cub transparent de gheata, fierbe apa inainte.

Oglinda ta va straluci, daca o cureti cu White Spirt (diluant de vopsele).

S-a imprimat o guma de mestecat in materialul hainelor tale ? Pune-le pentru o ora in congelator.

Hainele tale albe nu sant suficient de albe ? Inmoaie-le in apa calda timp de 10 minute, impreuna cu o felie de lamaie.

Parul tau nu are luciu suficient? Umezeste-ti parul cu o lingurita de otet, si pe urma sa-l speli.

Ca sa reusesti sa storci integral zeama lamailor, tine-le o ora in apa calda inainte de a le stoarce.

Pentru a evita mirosul neplacut la fierberea verzei, pune o felie de paine pe varza. Pentru a nu amesteca painea cu varza, felia se introduce intr-o punga de panza rara.

Lacrimezi, daca tai ceapa, - mesteca o guma de mestecat.

Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeste-i numai pe o parte.

Pata de cerneala pe haine ? Pune un strat gros de pasta de dinti pe pata, lasa-l sa se usuce si numai dupa aceea sa-o speli.

Vrei sa scapi de soareci si sobolani, presara praf de piper negru in zona unde se ascund. Se vor duce in alta parte !

bancuri-volumul 2

Vine Gigel acasa cu nota 2 la educatia fizica trecuta in carnetul de note.

Tac'su : - Gigel, cum dracu tu baiat sportiv, care si acasa faci sport si te ridici la bara, ai 2 la educatia fizica ?
Gigel : - Profu' de educatie fizica zice "Gigele ridica un picior". Eu ridic un picior... Dupa aia zice "Gigele ridica-l si pe celalalt..." Si eu i-am zis "Pai crezi ca pot sa stau in p...?". Si mi-a pus 2.

Tac'su : - Bravo Gigele, bine ai facut !
A doua zi vine Gigel acasa cu nota 2 la literatura.
Tac'su : - Gigele, cum ma tu baiat destept, care citesti toata ziua ai luat 2 la literatura'?
Gigel : - Profu de literatura ne-a pus sa compunem cate o poezie si eu am compus-o p'asta: Ce sa fie, ce sa fie/ Un om mort cu p... vie/ Sa fereasca sfanta soarta/ D'unul viu, cu p... moarta.
Tac'su : - Bravo Gigele, chiar e misto !

A treia zi Gigel ajunge acasa de la scoala si ii spune tatalui:
- Am luat 2 la matematica azi .....
- Ce s-a intamplat ?
- Pai m-a intrebat profesorul "Cat fac 3 x 2 ?" si eu am spus "6"
- Pai .. e corect.
- Stiu, dupa care m-a intrebat "Cat fac 2 x 3 ?"
- Si care p... mea e diferenta?
- Asta am spus si eu si mi-a dat 2.

A 4-a zi Gigel ii zice lui tac'su ca l-a exmatriculat din scoala.
- Pai de ce ?
- M-au chemat in cancelarie, intru eu acolo si cand ma uit : profu de educatie fizica, profu de literatura, profu de matematica si profu de geografie...

- Pai, ce p... mea cauta profu de geografie acolo ?
- Asta i-am intrebat si eu !

Leacuri babesti

1. Scapati de durere de dinti fara sa deschideti gura!
Aveti idee cum puteti scapa de o durere de masele "fara sa deschideti gura"? Va dam un indiciu: eliminati din start raspunsurile gen pastile, injectii, palinca, ceapa etc. Va spun numai atat: s-a gasit o metoda care nu are, aparent, nicio legatura cu stomatologia.

Este de ajuns sa frecati o bucatica de gheata intre degetul mare si aratator. Terminatiile nervoase care se afla in zona in forma de "V" a mainii stimuleaza o regiune din creier care blocheaza receptionarea semnalelor de durere provenite de la fata si de la maini. Un studiu canadian arata ca puteti incerca aceasta metoda si fara gheata, insa ar avea o eficienta cu 50% mai scazuta.

2. Daca va racaie pe gat, scarpinati-va in ureche!
Cum nu puteti sa va scarpinati direct in gat, incercati sa rezolvati problema altfel - prin ureche. Medicii ORL-isti explica: atunci cand sunt stimulati nervii care se afla in ureche, se creeaza un act reflex in gat, care provoaca un spasm al muschiului.. Acest spasm face ca gadilatura sa dispara.

3. S-a descoperit leac contra fricii de injectii.
Cercetatorii germani au descoperit ca daca tusiti in timpul unei injectii nu va mai doare atat de tare intepatura. De ce? Pentru ca acest truc produce o crestere brusca si temporara a tensiunii in piept si in canalul spinal, inhiband structurile care conduc durerea la cordul spinal.

4. Cum sa stingeti arsurile la stomac.
Dormiti pe partea stanga, va sfatuiesc medicii gastroenterologi.
Explicatia este simpla: cand dormiti pe dreapta, stomacul se afla mai sus decat esofagul, permitand mancarii si acidului sa alunece spre gat. Cand stati intinsi pe stanga, stomacul este mai jos decat esofagul si gravitatia lucreaza in favoarea dumneavoastra.

5. Cum sa nu va mai curga sange din nas.
Cand eram mici si ne curgea sange din nas, eram pusi sa ne tinem cu 2 degete de nas si sa ne intindem pe spate pana se oprea sangerarea. Cum altfel se mai poate rezolva aceasta problema fara sa atrageti privirile indiscrete? Puneti o bucatica de bumbac pe gingia de sus, sub varful buzei, si apasati cu putere pe bucata de material.
"Sangele provine in special din partea anterioara a septului. Apasand aici, veti opri sangerarea", apreciaza medicii.

6. Cum sa scapati de ameteala.
Ati baut cateva pahare si v-ati ametit? Tineti-va cu mana de ceva stabil.
Mecanismul responsabil cu echilibrul se afla in urechea interna si pluteste intr-un fluid care are aceeasi densitate ca si sangele. Cum alcoolul dilueaza sangele, se modifica si structura lichidului, fapt care afecteaza echilibrul.
Asadar, creierul este dezorientat si are nevoie de o confirmare, care, in cazul de fata, este data de simtul tactil. In felul acesta, punand mana pe un obiect stabil, va veti recapata echilibrul.

7. Cum sa tineti inima in frau.

Nu o lasati sa o ia la galop! Daca simtiti ca aveti palpitatii si nu va stiti suferind de inima, puteti incerca sa apasati usor carotida imediat sub mandibula. Veti stimula nervul vag si puteti scadea frecventa batailor.

8. Preveniti miopia!
Miopia are rareori o cauza genetica, sustin oftalmologii. De obicei, poate avea drept cauza prea mult timp petrecut in fata computerului. Asadar, ca sa nu aveti probleme, ar fi bine ca de cateva ori pe zi sa inchideti ochii, incordati muschii, inspirati adanc si, dupa cateva secunde, expirati si destindeti-va.
Intinzandu-va si relaxandu-va bicepsii si glutealii puteti pacali muschii involuntari, precum cei ai ochilor, sa se relaxeze.

9. Invatati sa va folositi urechile!
Daca stati de vorba cu cineva la o petrecre, unde este foarte mult zgomot, este bine sa-l ascultati cu urechea dreapta. De ce nu cu stanga?
Cercetatorii americani sunt de parere ca dreapta va ajuta sa descifrati
mai rapid un discurs. Daca veti incerca sa va dati seama ce melodie se aude
intr-o camera indepartata, folositi-o pe stanga. Este mai buna cand vine
vorba sa capteze tonurile muzicale.

10. Cum sa nu obositi repede cand alergati.
Daca sunteti asemeni majoritatii oamenilor, cand alergati, obisnuiti sa
expirati atunci cand puneti in pamant piciorul drept. In felul acesta nu faceti decat sa exercitati presiune asupra ficatului (care se afla in partea dreapta), care apoi incepe sa va intepe. Cum sa scapati de aceasta neplacuta senzatie? Simplu. Expirati atunci cand puneti in pamant piciorul stang.

Terapie prin ras!

Reclama pentru Romania !

bancuri-volumul 1

*Omletă de burlac: deschizi frigiderul, te scarpini la ouă, închizi frigiderul.
* Scopul sotiei este de a cheltui atatia bani, incat sa nu ramana nimic pentru amanta.

* Soacra e ca un amestec de condimente – se amesteca in orice.

*
I: Cand este felicitat cineva pentru greseala lui?
R: Cand se casatoreste.
* - Sotia dumitale va fi frumoasa, desteapta si bogata, ii spune ghicitoarea unui barbat.
- Minunat, dar ce fac cu actuala?
* Sa-i multumim lui Columb. Daca nu exista el, toti americanii ar fi trait in Europa!
* Afland ca soţia ii inseala, 90% din bărbaţi isi strang bagajele şi pleaca la amanta. *Indragostit, e ca şi cum ai face pipi pe tine: toată lumea vede, dar doar tu simţi căldura.
*Sa devii drogata, alcoolica şi curvă e foarte simplu:
este suficient sa nu saluti batranele de pe banca din fata blocului! 
*NIMFOMANĂ - termen folosit de unii barbati cu referire la femeile care vor sa faca sex mai des decat pot ei.
*Criza este mai nasoala decat divortul: pierzi jumatate din bani, dar pastrezi sotia. *Adevarata fericire consta in lucrurile mici: o mica vila, un mic iaht, o mica mostenire... 
*- Bulă, e a cincea oară când întârzii săptămâna asta. Ştii ce înseamnă asta?
- Da, probabil că este vineri!

Cum mi-am accidentat Harley-ul !


luni, 20 februarie 2012

Alimente care trateaza diverse afectiuni

Unele alimente pot tine loc medicamentelor deoarece acestea combat simptome sau chiar trateaza afectiuni, de aceea mai sunt numite si "alimente-medicament."

1. Ghimbirul

Ghimbirul este bun impotriva greturilor si a starilor de rau. Este bine cunoscut faptul ca ajuta la ameliorarea starilor de greata. Rontaie un biscuit cu ghimbir deoarece este o modalitate buna de a opri senzatia de rau.

Alimente cu efect similar: Evita alimentele grase si alege pe cele simple cum ar fi biscuiti si paine.

2. Afinele

Afinele trateaza cistita. Studiile au aratat ca sucul de afine calmeaza simptomele de cistita deoarece stopeaza raspandirea bacteriilor care o provoaca.

Alimente cu efect similar: Coacazele au rol in calmarea simptomelor de cistita.

3. Crustacee si moluste

Crustaceele si molustele sunt bune impotriva oboselii. Oboseala este de regula cauzata de un deficit de zinc. Crustacee precum crevetii si moluste precum scoicile reprezinta o sursa importanta de zinc.

Alimente cu efect similar: Branza, carnea si orezul brun sunt, de asemenea, bune pentru aportul de zinc, dar nu uitati sa mancati alimente cum ar fi paste, cartofi copti si banane deoarece si in cazul lor eliberarea energiei se face treptat si te vor ajuta sa combati starea de oboseala.

4. Sparanghel

Sparanghelul este recomandat impotriva balonarii. Acesta ajuta la reducerea retentiei de apa si a balonarii.

Alimente cu efect similar: Patrunjelul, telina, ceaiul si cafeaua.

5. Seminte de floarea-soarelui

Acestea sunt bune pentru durere dar pe o perioada scurta de timp. Vitamina B1 si vitamina E ajuta la reducerea durerii. Semintele de floarea soarelui sunt bogate in B1.

Alimente cu efect similar: Fructe de mare, fasole, sunca, cartofi si nuci. Vitamina E se gaseste si in boabele de soia, broccoli, oua si spanac.

6. Condimentele

Condimentele sunt indicate in problemele emotionale. Condimentele ajuta la reglarea hormonilor feminini.

Alimente cu efect similar: Nautul si cantitati mici de ciocolata neagra imbunatatesc starea de spirit.

7. Usturoiul

Usturoiul combate raceala si gripa. Usturoiul este un super aliment. Este grozav pentru raceala si gripa, deoarece este antibacterian si antifungic asa ca se lupta cu infectia din organism. Totodata, ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Alimente cu efect similar: ceapa are acelasi efect ca usturoiul. Ghimbirul ajuta la ameliorarea simptomelor, deoarece reduce durerea si febra.

8. Apa

Apa amelioreaza durerile de cap. Una dintre principalele cauze ale durerii de cap este deshidratarea. Este bine chiar si atunci cand nu ti-e sete sa bei un pahar cu apa. Durerile de cap pot fi provocate si de stres sau de tensiune.

9. Rubarba

Rubarba este indicata in cazul constipatiei deoarece este un laxativ natural.

Alimente cu efect similar: painea integrala, legumele cu frunze verzi si orezul brun.

10. Ceai de musetel

Calmant pentru un stomac sensibil. Acesta contine ingrediente naturale, care sunt bune la atenuarea problemelor stomacale.

Alimente cu efect similar: Ceaiul de menta si ceaiul de ghimbir au aceeasi actiune

Articol preluat din : http://www.wikifood.ro/nutritie/principii-nutritive/alimente-care-trateaza-diverse-simptome-sau-afectiuni.html?utm_source=hotnews&utm_medium=adgregator&utm_campaign=asc

vineri, 3 februarie 2012

impresii personale

te salut cititorule!
o sa incep prin a va spune ca nu sunt de profesie ziarist. sunt inginer (ma aseman cu un caine-am privirea inteligenta dar nu stiu sa ma exprim). de aceea am preferat sa ma folosesc de articolele altora spre a transmite ceva. desi blogul a inceput si este ceva personal si desi eu postez destul de rar (destul de rar cat sa uiti sa-l mai vizitezi-critica personala) am incercat sa obtin un dialog cu tine (cititorul). pentru ca sunt nemultumit (ca toata lumea cred) de ce se intampla in ROMANIA am intins o cursa. cursa este aceea de a vedea daca, din putinii mei cititori mai este vreunul care mai are "mandrie nationala", pentru ca, dupa parerea mea daca vrei sa inrobesti un popor il lovesti in caramida de baza care este dupa parerea mea "mandria nationala". de la revolutie incoace poporul asta este "tocat" incontinuu de chestii negative despre el insusi. crime, violuri, jafuri. nu intereseaza pe numeni de ce s-a ajuns aici. toti cauta sa repare cauza nu si efectul. m-am uitat la marile puteri...toate au programe, filme in care se prezinta lucruri pozitive, cum un om obisnuit devine erou. la noi, erou il transforma pe cel care fura. noi suntem furati incontinuu prin stergerea datoriilor unor mari companii, prin afaceri cu statul, etc. intoxicatie, intoxicatie, intoxicatie. eu m-am surprins cand mi-am dat seama ca nu m-ar deranja sa ne cucereasca cineva. de ce sa fii mandru? ti-a mai dat cineva vreun motiv? ca sa fiu totusi putin corect sunt cateva posturi de televiziune care ne mai dau cate un motiv (ex emisiune: vocea romaniei, romanii au talent), emisiuni acre au avut mare audienta si prin faptul ca romanii vor sa vada ca sunt apreciati (echipele de prezentare au avut si ele bineinteles rolul lor). romanasii nostrii ies in strada, dar nu stiu ce sa ceara (si oricum daca ar cere cineva ce trebuie nu l-ar da nimeni la tv).
dar sa las acest subiect (poate sunt eu prea suparat). sa revin la cursa. ce as putea scrie sa trezeasca mandria? m-am gandit ca faptul ca suntem totusi un popor inteligent, faptul ca suntem inventivi. asa ca am cautat cateva articole despre inventatorii romani si le-am postat. concluzia este ca, prin faptul ca este singura postare care are mai multe comentarii, romanii au nevoie de a fii apreciati, au nevoie de a fi mandrii de a fi romani (desi in mesajul comentariilor se transmite aceeasi dezamagire pe care o incerc si eu).
nu am insa o concluzie generala. nu stiu ce ar trebui facut cu tara asta. suntem angrenati intr-un sistem care nu ne mai permite sa fim liberi (vezi articolele de la nimic intamplator). politicienii nostrii nu lupta pentru poporul asta. sistemul este corupt. dreptatea nu exista. legile sunt discutabile, toate au cate o portita. daca i-am inlocui pe toti oricum va trebui sa urmam directia trasata de UE, FMI sau alte forumuri. se pot trezii conducatorii nostrii? se pot trezii ROMA^NII nostrii? vom stii sa punem mana toti sa facem ceva pentru tara noastra? nu stiu...
o sa va mai zic cateva bancuri care reflecta ce se intampla cu poporul nostru:
1. un vierme copil traia impreuna cu mama lui in "ca~cat" (scuzati expresia). copilul intr-o zi o ontraba pe mama lui:
mama, noi avem rude care traiesc in mar?
da. zice mama.
...si avem si in cirese?
da. zice mama.
...si in prune?
da. zice mama.
si noi de ce traim atunci aici in ca~cat? zice copilul.
2. satana avea o vizita prin iad. fiecare popor isi avea propriu cazan. dracusorii ii prezentau fiecare cazan. in dreptul fiecarui cazan era cate o armata de dragusori care ii impingeau inapoi in zmoala, pentru ca pacatosii voiau sa iasa afara.
cand ajunge in dreptul cazanului ROMA^NIEI nimic. zmoala era limpede si nezbuciumata. satan isi intraba singurul dracusor care pazea cazanul.
ce se intampla aici, nu este nici un roman pacatos?
ba da, spune dracusorul. sunt multi. dar astia se trag unul pe altul in jos!

va salut!