vineri, 7 decembrie 2012

incalzire electrica

eoliana verticala

alimente cu efect afrodisiac

Vine o vreme cand fie din cauza varstei, fie a stresului, a oboselii sau a monotoniei, atractia dintre parteneri scade, chiar si pentru o perioada scurta de timp.
Pentru ca acest episod sa dureze cat mai putin cu putinta, este bine sa se ia masuri de precautie. In acest context poti apela cu succes la alimentele cu efect afrodiziac, potrivit Ehow. In afara de cicolata, capsuni, stridii sau ghimbir, despre care deja se stie ce puteri au, iata ce alimente te mai pot ajuta:

Cafeaua

Daca anticipezi o noapte lunga, bea o ceasca de cafea tare. Nu numai ca aroma sa se va imprastia in toata camera si iti va incanta simturile, dar lichidul iti va face sangele sa circule mai repede si va deschide apetitul pentru sex.

Sparanghelul

Aceste tulpini lungi si verzi au cu siguranta efect afrodiziac, fiind pline de potasiu, fosfor sau vitamina E. In afara de energia pe care ti-o ofera, sparanghelul iti apara si sistemul urinar, rinichii si in mod clar creste nivelul hormonilor care te fac sa iti doresti sex.

Mierea

Stii si tu ca mai toate cuplurile merg in luna de miere dupa ce se casatoresc. Aceasta denumire nu este neaparat aleatorie, caci mierea mareste atractia sexuala. Zaharul se transforma in energie, ca sa nu mai vorbim despre vitaminele pe care le contine mierea.

Ardeii iuti

Ardeiul iute contine capsaicina, care este responsabila pentru "caldura" pe care o simti atunci cand mananci ceva condimentat. Sangele iti circula mai repede, inima bate si ea mai alert si este foarte probabil sa simti o usoara stare de excitare.

Rozmarinul

Rozmarinul este o planta care imbunatateste circulatia sanguina, facandu-te mai sensibil la stimuli. Ca multe alte alimente afrodiziace, si acesta a fost asociat cu zeita frumusetii Afrodita. Pune cateva frunzulite din aceasta planta in mancarea pe care o gatesti si asteapta-te la o seara lunga.

Avocado

Pe langa toate celelalte beneficii ale acestuia asupra sanatatii, avocado este bun si pentru stimularea poftei sexuale.

Bananele

La fel ca avocado, si bananele au numeroase conotatii sexuale, cel putin in unele tari. In plus, ele au si potasiu si vitamina B in compozitie, asa ca pot sa produca dorinte sexuale in randul celor care le consuma.

Busuiocul

Inainte de aparitia sticlutelor elaborate de parfum, femeile obisnuiau sa isi presare pulbere de busuioc in decolteu, astfel incat sa atraga barbatii cu mireasma imbietoare. Acum nu mai sta nimeni sa isi presare busuioc pe piele, dar il poti pune in salate, peste peste sau in ceai.

Migdalele

Ceea ce face busuiocul barbatilor se spune ca fac migdalele femeilor. Nucile erau in trecut un simbol al fertilitatii, iar cum migdalele sunt inrudite cu ele, se spune ca fac femeile mai pasionale.

Smochinele

Smochinele sunt printre fructele cu cea mai mare incarcatura sexuala, multi istorici crezand ca ele sunt de fapt fructul interzis. Sunt zemoase si moi, cu un interior roz si un gust subtil. In plus, ele contin si fier, care sustine o viata sexuala sanatoasa.

Branza

Branza contine de 10 ori mai multe PEA, substanta din ciocolata care creste dorintaaa sexuala. Astfel, acest lactat devine un adversar pentru boabele de cacao. In plus, despre anumite tipuri de branza se spune ca substantele din ele copiaza feromonii umani.

Trufele

Gram cu gram, trufele sunt chiar mai valoroase decat aurul. Ele nu doar sunt pline de aminoacizi, ci aroma lor este asemenea feromonilor masculini, de aici si puterea lor afrodiziaca.

Strugurii

Toata lumea a mancat un strugure perfect, tare la exterior si moale si zemos la interior, simtind parca felul in care ii explodeaza in gura. Daca actul in sine de a-l consuma nu ti se pare destul de erotic, aminteste-ti ca acest fruct era prezent la toate petrecerile lui Bachus, zeul roman al vinului, vitei de vie si betiei, asociat oarecum si cu erotismul.

Pepenele rosu

Penenele rosu se poate bate cu succes cu Viagra, fiind extrem de bun pentru cresterea apetitului sexual. El intareste si sistemul imunitar, pe cel circulator si in acest fel duce la o mai buna vascularizare a organelor, inclusiv a celor sexuale.

Usturoiul

In Grecia antica era renumit pentru energia pe care o dadea, intarind sistemul imunitar, asigurand o circulatie mai buna a sangelui si dand mai multa rezistenta in dormitor. Este, insa, de preferat ca ambii parteneri sa-l consume.

Leusteanul

Leusteanul, parfumul unic si inimitabil al ciorbelor noastre, romanesti, nu lipseste din nicio bucatarie, proaspat adus din gradina sau de la piata, ori uscat, mai ales daca gospodinei ii place sa-si hraneasca familia cu mancare sanatoasa, gatita. Putini stiu insa ca leusteanul are si certe calitati terapeutice, ba chiar si magice.
Ca planta-medicament, leusteanul se poate consuma ca atare sau sub forma de suc, infuzie ori vin. Persoanelor care sufera de afectiuni digestive li se recomanda leusteanul. Balonarea se trateaza cu infuzie sau frunze verzi, puse proaspat tocate in ciorbe, direct in farfurie sau salata. De asemenea, s-a constatat ca infuzia de leustean topeste grasimile si elimina toxinele.

Antidepresiv si afrodiziac

Leusteanul este antidepresiv, detoxifiant si afrodiziac. Ceaiul de leustean, constand intr-o cana de apa clocotita care se toarna peste o lingura de planta uscata, lasata 10 - 15 minute la infuzat, trateaza tusea convulsiva, edemele cadiace si renale, indigestiile.

Vinul de leustean este cunoscut de multa vreme si e folosit impotriva retentiei de apa, a indigestiilor si anorexiei. Se prepara dintr-o suta de grame de leustean proaspat si maruntit, puse la macerat, pentru doua saptamani, in 750 ml de vin alb, natural. Vasul se tine la temperatura camerei. Dupa acest interval, lichidul se filtreaza si se pastreaza la frigider, in sticle mici, inchise la culoare. La nevoie se ia cate un paharel pe zi, inaintea mesei principale.

Pe rani, ulceratii, furuncule se pun cataplasme cu leustean cules de dimineata, bine spalat si zdrobit cu sucitorul.

Din popor

Se crede ca, tinut la brau sau la gat, in amulete, leusteanul, puternic aromat, alunga raul, indiferent de forma sub care s-ar manifesta acesta. Bucovinenii credeau ca radacina de leustean scoasa din pamant in Vinerea Mare, pisata si bauta seara, cate o lingurita, alunga raul din om.

In Apuseni, mamele faceau pentru fetele lor turte de grau cu leustean verde si le dadeau sa manance in dimineata de Rusalii ca sa le fereasca de "zburatori", adica de furtunile hormonale ale adolescentei.

Se mai spune ca leusteanul ar fi, dintre toate plantele, paznicul gradinii. Daca cineva iti fura leusteanul din gradina, atunci verdeturile ti se usuca pentru ca nu mai are cine le pazi. Frunzele de leustean puse in apa de baie alunga gandurile negre.

De Ispas sau Inaltarea Domnului, oamenii se bat cu frunze de leustean ca sa fie feriti de rele si de boli. La fel si vitele sunt batute cu leustean, ca sa se ingrase, sa fie sanatoase si pazite de vrajitoare.

redurere consum combustibil

O echipa de cercetatori de la o universitate din Tennessee, SUA, a pus la cale o inventie care are capacitatea de a reduce mult consumul de combustibil al unei masini.
Charles Perry, fost angajat al IBM, are la activ numeroase inventii patentate, iar acum a lucrat timp de cinci cu o echipa de studenti pentru a reusi aceasta performanta, scrie Fox News. Ei au conceput un sistem de propulsie auto cu totul special.

Acesta poate fi adaptat oricarui tip de masina, scazandu-i mult consumul de combustibil. Practic, o masina consuma la jumatate dupa ce i se aplica acest sistem inovator.

El consta intr-un motor electric compact care se pozitioneaza intre roata si frana. Acesta este aplicat fara a modifica franele si suspensiile masinii. Acest motor pus langa roata are un accesoriu care trebuie pus in portbagaj, insa dimensiunea lui este cea a unui bagaj de mana. Producatorii de masini l-ar putea include chiar de la fabricatie printre optiunile masinii.

Rezultatele pe care sistemul le-a dat pe o masina Honda Accord din 1994 au fost excelente. Pretul probabil al acestui sistem este de aproximativ 3.000 de dolari. Pretul este mult mai mic fata de cel platit pentru partea electrica a unei masini hibrid. In acest caz, costul se ridica la peste 10.000 de dolari.

Institutia de invatamant poarta negocieri cu un producator care livreaza motoare celor de la General Motors si altor producatori de masini.


articol preluat de pe ziare.com

Filtru ce reduce consumul de carburant

Inventatorul roman Corneliu Birtok-Baneasa a primit medalia de aur a Salonului Innova, din cadrul Concursului International Bruxelles - Eureka, pentru un filtru de aer ce reduce consumul de carburant cu pana la 15 la suta.
Produsul va aparea pe piata locala in mai putin de o luna, informeaza Agerpres.

De asemenea, romanul a primit si Premiul special ARCA, din partea delegatiei de inventatori din Croatia, in cadrul evenimentului desfasurat in Bruxelles intre 15 - 17 noiembrie.

Corneliu Birtok-Baneasa a precizat ca a fost sprijinit de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANSC).

Inginerul din Deva a lucrat 2.000 de ore la transpunerea, intr-un flux tehnologic, procesul de fabricatie al filtrului de aer care permite scaderea consumului de combustibil la autovehicule. Ulterior, a si omologat filtrul, un proces dificil, avand in vedere ca nu exista reguli foarte clare in privinta productiei de filtre de aer.

Potrivit spuselor sale, productia va incepe intr-o luna de zile, preferand sa aiba loc in Romania, pentru a avea un control strict asupra calitatii produsului.

"Vreau sa arat ca si in Romania se poate ca o inventie sa devina produs. Chiar daca se spune ca in Romania este multa birocratie, in cazul meu a fost invers, pentru ca toata lumea m-a sprijinit in demersul meu de omologare a filtrului de aer. Am avut nevoie de oameni care sa creada in mine si iata ca, intr-un an de zile, am reusit sa omologhez acest produs si sa punem la punct fluxul tehnologic necesar", a spus el.

Pretul filtrului de aer va ajunge la circa 350 de lei.

Maghiranul

Maghiranul (sau măghiranul) este originar din partea estică a Mediteranei dar este cultivat şi în Spania, Franţa şi Germania. Numele său provine din arabul marjamie –  - incomparabilul.
Prezentare: Din familia mentei (Laminaceae), asemănător cu oregano cu care deseori este confundat şi înlocuit, maghiranul este o plantă perenă, însă, deoarece  este foarte sensibilă la frig, este cunoscută mai degrabă ca una anuală.  Planta creşte între 20-60 de centimetri, cu tulpini ierboase şi frunze păroase, ovoidale. Florile maghiranului sunt gri catifelate sau alb-trandafirii.
Uleiurile esenţiale ale maghiranului, terpenul, substanţele amare şi taninul îi influenţează mirosul şi gustul.
Aromă: Maghiranul are un miros foarte intens şi  gust  condimentat, uşor iute şi foarte aromat. Aroma maghiranului combină note de pin cu accente citrice, rezultând un gust proaspăt.
Utilizare: Cunoscut în Evul Mediu mai mult ca o plantă medicinală (în multe regiuni încă este apreciat exclusiv pentru calităţile sale terapeutice), de unde şi renumele de incomparabilul, maghiranul era folosit pentru tratarea majorităţii afecţiunilor interne, de la probleme digestive la tuberculoză.  Uleiurile sale esenţiale stimulează digestia iar aroma sa specială îl face potrivit pentru mâncăruri grase, cu carne de gâscă sau raţă şi pentru aromele puternice de vânat.
În bucătăriile în care este folosit, în cele germanice, orlandeze, ungurească, etc., maghiranul este regăsit în gulaşuri, mâncăruri cu mazăre sau fasole albă, supă de cartofi, reţete cu varză acră, carne de berbec şi porc, vânat, etc.
Maghiranul se mai foloseşte pentru aromarea salatelor, mâncărurilor de legume, mâncărurilor cu brânză, perişoarelor sau cartofilor copţi.
Preparare: Maghiranul se foloseşte atât proaspăt cât şi uscat. În procesul de gătire se împrieteneşte bine, la gătit sau în marinate, cu celelalte condimente asociate vânatului: cimbru, dafin şi ienupăr.  Maghiranul se adaugă în mâncare în partea finală a procesului de preparare, cu puţin timp înainte de a fi gata mâncarea.

articol preluat de la : http://www.cevabun.ro/maghiranul/