marți, 15 decembrie 2015

Minunea din Peştera: PRIMARUL nu fură

Minunea din Peştera: PRIMARUL nu fură, nu îşi bate joc de banii publici şi a transformat comuna într-o mică Elveţie

Autor: Dodo Romniceanu | marţi, 15 decembrie 2015 | 18 Comentarii | 6886 Vizualizari
“Era plin de bălării şi cucută”
Un loc cum doar pe afară mai vezi. Şcoli moderne, apă curentă, drumuri, locuri de relaxare şi recreere, şi, mai ales, LOCURI de MUNCĂ. Copiii şi educaţia acestora reprezintă o prioritate. De aceea, Primăria le plăteşte rechizitele, le oferă tablete şi le asigură transportul până la liceu. În mod paradoxal, localitatea despre care e vorba are CEL MAI MIC BUGET din judeţul Constanţa.Tot ce s-a construit în acest sat s-a făcut din fondurile primăriei.

În urmă cu peste şase ani, primarul comunei Peştera din judeţul Constanţa a demisionat din PSD. Câţiva ani mai târziu, a fost urmat de întreg Consiliul Local. De atunci, comuna s-a tot dezvoltat cu propriile resurse şi sponsorizări. Metrul cub de apă costă un leu, iar oamenii au internet wireless pe străzi şi servicii de salubrizare gratuite. Edilul Valentin Vrabie se plimbă mulţumit prin parcul care arată că o imagine de pe felicitările de Crăciun venite de afară.
În 2008, când a venit la primărie, Valentin Vrabie a filmat tot satul. “Era plin de bălării şi cucută”, îşi aminteşte primarul. Şcoală a fost reparată şi modernizată iar lângă s-a mai construit una. Tot ce s-a făcut aici, s-a făcut din banii primăriei, din taxe şi impozite locale. Nu din bani de la guvern sau din alte fonduri.
Renovarea şcolii a costat în jur de 300.000 de euro. Toţi elevii au tablete primite de ziua copilului de la primărie, din bugetul local.

Primarul Vrabie este independent şi aproape tot consiliul local n-are culoare politică. Singurul care face parte dintr-un partid politic este domnul Gheorghe, contracandidatul primarului în alegeri. Dar şi el tot pe Valentin Vrabie l-a votat.
“Bugetul primăriei este undeva la 1,7 milioane, 17 miliarde de lei vechi. După ce dau la o parte salarii şi toate alea rămân 100.000 de euro bani de investiţii. Şi din aceşti bani realizăm în regie proprie toate lucrările. Alimentari cu apă, pietruiri de drumuri, curăţenia”, explică edilul.
Apă în toată comună s-a tras tot din bugetul propriu. Pe când firmele din domeniu au cerut pentru lucrări mai bine 300 de mii de euro, primăria a cheltuit doar 60 de mii, cu muncitori din sat.
De departe însă, cea mai mare investiţie la Peştera se face în copii. ”Mulţi din mediul rural neavând posibilitatea, se pierd valori, bogaţii ale României”, spune primarul. “Investiţia în educaţie e riscantă. Nu se vede şi în general primarii fac electoral lucrul asta. Faci un drum şi gata. Degeaba a făcut drumul ăla dacă pe el merg oameni needucaţi. Investind în educaţie, trebuie să ai rabadare 6-7 ani. La mine abia acum au început să se vadă rezultatele.”
În total peste 200 de copii pleacă la liceu în fiecare dimineaţă din Peştera. Primăria le plăteşte transportul. “Cred cu desăvârşire că educaţia e şansă României. Dar când te uiţi în mediul rural că e 70 la sută abandonul şcolar, se pare că suntem în pericol”, spune primarul.



În şcoală generală sunt 460 de copii. Familiile care au cel puţin 2 copii beneficiază de ajutor de la primărie la început de an. Bani pentru haine şi rechizite. Iar tinerii care merg la facultate au cazarea şi trasportul asigurate de primărie. Aşa se face în Peştera abandonul şcolar este zero. Înainte că primăria să susţină studiile, în comună erau au fost 3 studenţi în mai bine de două decenii. După ce a început această politică, sunt 21.
Şi la capitolul asistaţi social şi şi şomaj, Peştera stă bine. Din 2008 şi până azi, numărul lor a scăzut de la 320 la 21.
Fosta fermă a fost refăcută acum de investitorii pe care primarul i-a ademenit în sat. Acum, în Peştera sunt 11 ferme mari în care muncesc aproape toţi localnicii. A fost plantată şi perdea forestieră iar rezultatele, spune primarul, au fost “fantastice”. De atunci nu s-au mai cheltuit bani pe deszăpezire. Fost pădurar în tinereţe, Valentin Vrabie e pe cale acum să înconjoare satul cu perdele forestiere.
Pentru copii din şcoală a cumpărat biciclete. 460. Aşa se face că tot satul e împânzit acum de pustii care dau la pedale. Dacă stai să te gândeşti, până la urmă tot ce face Valentin Vrabie intră în atribuţiile unui primar. Că doar de aceea sunt aleşi primarii în funcţie. Să muncească pentru comunitate. La Peştera, însă, edilul Vrabie a demonstrat însă că dacă vrei, te agiţi şi îţi pasă poţi găsi soluţii care să scoată comunitatea din noroi şi mărăcini, le dai oamenilor speranţa şi şansă să trăiască un pic mai bine iar copiilor un viitor.
Un material realizat de România, Te iubesc
preluare de pe evz.ro

joi, 3 decembrie 2015

Fix CD/DVD Drive Not Detected or Working In Windows 10

Solution 1

This solution is for those users who don’t see DVD Drive icon in Computer or even in Device Manager. Do ensure that you’re logged in Windows with an account with administrator privileges.
Right click on Start menu and select “Command Prompt (admin)“.
Type in following command in Command Prompt:

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
You can copy paste the command from above. Be careful with spaces.
Reboot your computer.
If it didn’t worked, reboot and do it again. If still not, keep reading.
Solution 2
So, if above solution didn’t worked for you, probably you need to create a registry key for DVD drive. Perform below given steps to achieve same:
1.      First you need to ensure that the account you’re logged in with is a administrator account or has administrator privileges.
2.      Press Windows key + R.
3.      When Run command box opens, type in regedit and enter.
4.      This shall open “Registry Editor” for you. Navigate to following path in it

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi
5.      Right click on atapi, select New and then click Key.
6.      Type Controller0 and press Enter.
7.      Now, right click on Controller0 key and select New > DWORD(32-bit) Value.
8.      Type EnumDevice1 and press Enter.
9.      Then Right click on EnumDevice1 and select Modify.
10.  Update the value to “1” in Value Data box and click OK.
11.  Close Registry Editor.
12.  Reboot Your Computer.

Solution 3

1.      First you need to ensure that the account you’re logged in with is a administrator account or has administrator privileges.
2.      Press Windows key + R.
3.      When Run command box opens, type in regedit and enter.
4.      This shall open “Registry Editor” for you. Navigate to following path in it:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
5.      Right click on UpperFilters and select Delete, confirm the deletion by clicking Yes.
o        If you see UpperFilters.bak, do not touch it.
o        Delete UpperFilters and LowerFilters
6.      Right click on LowerFilters and select Delete and confirm the deletion by clicking Yes.
7.      Close Registry Editor.

8.      Reboot your Computer.

miercuri, 25 noiembrie 2015

vampiri motociclisti

Doi vampiri reparau o motocicleta:
- Da-mi o surubelnita!

- Poftim!
- Aaaarrrrrhhhhh! Nu aia in cruce, boule!

preluat de pe http://www.ziare.com/funny/bancuri/bancul-zilei-incepe-ti-ziua-zambind-cu-ziare-com-1394779

Acneea

Ai probleme cu acneea si nu stii ce remedii sa mai folosesti? Simpla drojdie de bere poate face minuni pentru tenul tau. 
Aceasta contine numeroase substante nutritive, care mentin pielea tanara si sanatoasa. 

Drojdia de bere contine multe vitamine din complexul B, biotina, seleniu, cupru, crom, zinc, ceea ce o face perfecta pentru par si ten.

Iata mai jos cum prepari o masca din drojdie de bere, care te scapa de cosuri in doar cateva minute. 

Amesteca 1 lingura de bicarbonat de sodiu cu 1 lingura de drojdie de bere, 1 lingura de apa, 1 tableta de vitamina C pisata sau 1 gelula de vitamina E sparta in lingura.

Lasa masca sa actioneze 5 minute, apoi curata tenul cu un prosop inmuiat in apa si spala cu apa calduta.


preluat de pe http://www.ele.ro/frumusete/stiri-frumusete/amestecul-natural-care-te-scapa-de-acnee-in-doar-5-minute-51805?utm_source=ziarecom&utm_medium=website&utm_campaign=cross_ziarecom

marți, 10 februarie 2015

Deodorant natural si ecologic, facut acasa

Deodorant natural si ecologic, facut acasa
Deodorant natural si ecologic, facut acasa
Diferenta dintre deodorant si antiperspirant este ca deodorantul permite eliberarea toxinelor din corp prin intermediul transpiratiei axilelor. Bicarbonatul de sodiu este principalul „vinovat” pentru neutralizarea mirosului neplacut deoarece nu blocheaza eliminarea toxinelor prin porii axilari, ci o incurajeaza. Astfel, nu mirosim urat, iar corpul nostru nu este plin de toxine.
Utilizarea unui deodorant natural, ecologic are multe plusuri – evitam contactul cu ingrediente periculoase pe care deodorantele obisnuite le contin cum sunt aluminiul, derivati ai petrolului sau esente si parfumuri artificiale. Atata timp cat avem posibilitatea sa economisim bani si sa ne protejam corpul, de ce sa nu incercam, macar, reteta deodorantului bio?
Secretul retetei consta in diluarea bicarbonatului de sodiu intr-o substanta care poate sa difere in functie de preferinte (de exemplu, ulei de masline extravirgin) si rezulta o solutie care nu irita pielea.
Pentru o cantitate de 100 ml de deodorant bio (care ar trebui sa fie suficienta pentru o luna de zile) folositi urmatoarele ingrediente:
Bicarbonat de sodiu:
Este cel mai important ingredient deoarece ajuta la neutralizarea mirosului de transpiratie si, in acelasi timp, inhiba bacteriile care produc mirosul urat. Ca un bonus, daca aveti pete pe pielea din zona axilara, bicarbonatul o sa va scape de ele. De asemenea, acest ingredient de baza are grija ca deodorantul sa nu fie perisabil; ca sa impiedicati alterarea produsului, cel mai bine il pastrati in frigider.
Cantitate: depinde in functie de toleranta fiecarei persoane; trebuie o toleranta cat mai buna la bicarbonatul de sodiu pentru ca formula sa fie un succes. De asemenea, cantitatea de bicarbonat intr-un deodorant bio pentru femei trebuie sa fie un pic mai mica decat in reteta pentru barbati din cauza faptului ca femeile se epileaza in zona axilara, iar acest lucru creaza o oarecare sensibilitate a pielii.
Asadar, in medie, se adauga 3 lingurite de bicarbonat de sodiu. (Daca observati ca mirosul de transpiratie persista, data viitoare mai adaugati o lingurita.)
Seminte de in:
Semintele de in, utilizate extern, sunt foarte hranitoare si mentin pielea fina si hidratata.
Cantitate: o lingura.
Ulei:
In functie de preferinte, puteti utiliza o gama larga de uleiuri, cele mai indicate fiind cele extravirgine – de cocos, de argan, de masline. Puteti folosi, de asemenea, si unt de cacao sau ceara de albine. Aceste uleiuri au grija ca zona sa primeasca un plus de hidratare.
Cantitate: 1-2 linguri.
Levantica sau musetel:
Amandoua au arome si uleiuri esentiale foarte calmante si hranitoare pentru piele, asa ca alegeti una dintre ele in functie de preferinte sau de cat de usor puteti face rost de ele.
Cantitate: o lingura.
MOD DE PREPARARE:
1. Pregatiti infuzia de levanda (sau de planta aleasa de dumneavostra):
Clocotiti 100 ml de apa intr-un vas, apoi luati vasul de pe foc si puneti apa clocotita intr-o cana. Adaugati in cana lingura de levantica si lasati amestecul la infuzat, acoperind cana cu o farfuriuta (astfel, uleiurile esentiale nu se vor evapora). Dupa cateva minute dati la o parte farfuriuta (aveti grija sa scuturati in cana si „brobonelele” de apa stranse pe fundul farfuriutei) si strecurati continutul.
2. Adaugati in infuzia obtinuta semintele de in si le lasati sa se hidrateze timp de 10 minute.
3. Apoi, cu mare grija, mixati continutul cu un mixer sau un blender astfel incat toate semintele sa fie perfect sfaramate.
4. Ajutati-va de o lingura pentru a zdrobi fiecare samanta de in astfel incat sa profitati de fiecare picatura de ulei de in.
5. Adaugati apoi si bicarbonatul de sodiu amestecat cu ulei si amestecati foarte bine pana ce tot continutul se omogenizeaza.
6. Pregatiti un recipient in care sa puneti amestecul – daca folositi uleiuri, compozitia va iesi mai lichida si puteti folosi un recipient mai vechi de deodorant cu roll on, iar daca folositi unt de cacao sau ceara de albine, compozitia va iesi mai solida si puteti folosi o cutie de crema.
Nu uitati! Daca pastrati deodorantul bio in frigider, acesta va tine mai mult!
5 Feb 2015 - Sursa: Ora de Sibiu
preluat de pe : http://www.ecomagazin.ro/deodorant-natural-si-ecologic-facut-acasa/