marți, 15 decembrie 2015

Minunea din Peştera: PRIMARUL nu fură

Minunea din Peştera: PRIMARUL nu fură, nu îşi bate joc de banii publici şi a transformat comuna într-o mică Elveţie

Autor: Dodo Romniceanu | marţi, 15 decembrie 2015 | 18 Comentarii | 6886 Vizualizari
“Era plin de bălării şi cucută”
Un loc cum doar pe afară mai vezi. Şcoli moderne, apă curentă, drumuri, locuri de relaxare şi recreere, şi, mai ales, LOCURI de MUNCĂ. Copiii şi educaţia acestora reprezintă o prioritate. De aceea, Primăria le plăteşte rechizitele, le oferă tablete şi le asigură transportul până la liceu. În mod paradoxal, localitatea despre care e vorba are CEL MAI MIC BUGET din judeţul Constanţa.Tot ce s-a construit în acest sat s-a făcut din fondurile primăriei.

În urmă cu peste şase ani, primarul comunei Peştera din judeţul Constanţa a demisionat din PSD. Câţiva ani mai târziu, a fost urmat de întreg Consiliul Local. De atunci, comuna s-a tot dezvoltat cu propriile resurse şi sponsorizări. Metrul cub de apă costă un leu, iar oamenii au internet wireless pe străzi şi servicii de salubrizare gratuite. Edilul Valentin Vrabie se plimbă mulţumit prin parcul care arată că o imagine de pe felicitările de Crăciun venite de afară.
În 2008, când a venit la primărie, Valentin Vrabie a filmat tot satul. “Era plin de bălării şi cucută”, îşi aminteşte primarul. Şcoală a fost reparată şi modernizată iar lângă s-a mai construit una. Tot ce s-a făcut aici, s-a făcut din banii primăriei, din taxe şi impozite locale. Nu din bani de la guvern sau din alte fonduri.
Renovarea şcolii a costat în jur de 300.000 de euro. Toţi elevii au tablete primite de ziua copilului de la primărie, din bugetul local.

Primarul Vrabie este independent şi aproape tot consiliul local n-are culoare politică. Singurul care face parte dintr-un partid politic este domnul Gheorghe, contracandidatul primarului în alegeri. Dar şi el tot pe Valentin Vrabie l-a votat.
“Bugetul primăriei este undeva la 1,7 milioane, 17 miliarde de lei vechi. După ce dau la o parte salarii şi toate alea rămân 100.000 de euro bani de investiţii. Şi din aceşti bani realizăm în regie proprie toate lucrările. Alimentari cu apă, pietruiri de drumuri, curăţenia”, explică edilul.
Apă în toată comună s-a tras tot din bugetul propriu. Pe când firmele din domeniu au cerut pentru lucrări mai bine 300 de mii de euro, primăria a cheltuit doar 60 de mii, cu muncitori din sat.
De departe însă, cea mai mare investiţie la Peştera se face în copii. ”Mulţi din mediul rural neavând posibilitatea, se pierd valori, bogaţii ale României”, spune primarul. “Investiţia în educaţie e riscantă. Nu se vede şi în general primarii fac electoral lucrul asta. Faci un drum şi gata. Degeaba a făcut drumul ăla dacă pe el merg oameni needucaţi. Investind în educaţie, trebuie să ai rabadare 6-7 ani. La mine abia acum au început să se vadă rezultatele.”
În total peste 200 de copii pleacă la liceu în fiecare dimineaţă din Peştera. Primăria le plăteşte transportul. “Cred cu desăvârşire că educaţia e şansă României. Dar când te uiţi în mediul rural că e 70 la sută abandonul şcolar, se pare că suntem în pericol”, spune primarul.



În şcoală generală sunt 460 de copii. Familiile care au cel puţin 2 copii beneficiază de ajutor de la primărie la început de an. Bani pentru haine şi rechizite. Iar tinerii care merg la facultate au cazarea şi trasportul asigurate de primărie. Aşa se face în Peştera abandonul şcolar este zero. Înainte că primăria să susţină studiile, în comună erau au fost 3 studenţi în mai bine de două decenii. După ce a început această politică, sunt 21.
Şi la capitolul asistaţi social şi şi şomaj, Peştera stă bine. Din 2008 şi până azi, numărul lor a scăzut de la 320 la 21.
Fosta fermă a fost refăcută acum de investitorii pe care primarul i-a ademenit în sat. Acum, în Peştera sunt 11 ferme mari în care muncesc aproape toţi localnicii. A fost plantată şi perdea forestieră iar rezultatele, spune primarul, au fost “fantastice”. De atunci nu s-au mai cheltuit bani pe deszăpezire. Fost pădurar în tinereţe, Valentin Vrabie e pe cale acum să înconjoare satul cu perdele forestiere.
Pentru copii din şcoală a cumpărat biciclete. 460. Aşa se face că tot satul e împânzit acum de pustii care dau la pedale. Dacă stai să te gândeşti, până la urmă tot ce face Valentin Vrabie intră în atribuţiile unui primar. Că doar de aceea sunt aleşi primarii în funcţie. Să muncească pentru comunitate. La Peştera, însă, edilul Vrabie a demonstrat însă că dacă vrei, te agiţi şi îţi pasă poţi găsi soluţii care să scoată comunitatea din noroi şi mărăcini, le dai oamenilor speranţa şi şansă să trăiască un pic mai bine iar copiilor un viitor.
Un material realizat de România, Te iubesc
preluare de pe evz.ro

joi, 3 decembrie 2015

Fix CD/DVD Drive Not Detected or Working In Windows 10

Solution 1

This solution is for those users who don’t see DVD Drive icon in Computer or even in Device Manager. Do ensure that you’re logged in Windows with an account with administrator privileges.
Right click on Start menu and select “Command Prompt (admin)“.
Type in following command in Command Prompt:

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
You can copy paste the command from above. Be careful with spaces.
Reboot your computer.
If it didn’t worked, reboot and do it again. If still not, keep reading.
Solution 2
So, if above solution didn’t worked for you, probably you need to create a registry key for DVD drive. Perform below given steps to achieve same:
1.      First you need to ensure that the account you’re logged in with is a administrator account or has administrator privileges.
2.      Press Windows key + R.
3.      When Run command box opens, type in regedit and enter.
4.      This shall open “Registry Editor” for you. Navigate to following path in it

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi
5.      Right click on atapi, select New and then click Key.
6.      Type Controller0 and press Enter.
7.      Now, right click on Controller0 key and select New > DWORD(32-bit) Value.
8.      Type EnumDevice1 and press Enter.
9.      Then Right click on EnumDevice1 and select Modify.
10.  Update the value to “1” in Value Data box and click OK.
11.  Close Registry Editor.
12.  Reboot Your Computer.

Solution 3

1.      First you need to ensure that the account you’re logged in with is a administrator account or has administrator privileges.
2.      Press Windows key + R.
3.      When Run command box opens, type in regedit and enter.
4.      This shall open “Registry Editor” for you. Navigate to following path in it:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
5.      Right click on UpperFilters and select Delete, confirm the deletion by clicking Yes.
o        If you see UpperFilters.bak, do not touch it.
o        Delete UpperFilters and LowerFilters
6.      Right click on LowerFilters and select Delete and confirm the deletion by clicking Yes.
7.      Close Registry Editor.

8.      Reboot your Computer.