luni, 20 februarie 2012

Alimente care trateaza diverse afectiuni

Unele alimente pot tine loc medicamentelor deoarece acestea combat simptome sau chiar trateaza afectiuni, de aceea mai sunt numite si "alimente-medicament."

1. Ghimbirul

Ghimbirul este bun impotriva greturilor si a starilor de rau. Este bine cunoscut faptul ca ajuta la ameliorarea starilor de greata. Rontaie un biscuit cu ghimbir deoarece este o modalitate buna de a opri senzatia de rau.

Alimente cu efect similar: Evita alimentele grase si alege pe cele simple cum ar fi biscuiti si paine.

2. Afinele

Afinele trateaza cistita. Studiile au aratat ca sucul de afine calmeaza simptomele de cistita deoarece stopeaza raspandirea bacteriilor care o provoaca.

Alimente cu efect similar: Coacazele au rol in calmarea simptomelor de cistita.

3. Crustacee si moluste

Crustaceele si molustele sunt bune impotriva oboselii. Oboseala este de regula cauzata de un deficit de zinc. Crustacee precum crevetii si moluste precum scoicile reprezinta o sursa importanta de zinc.

Alimente cu efect similar: Branza, carnea si orezul brun sunt, de asemenea, bune pentru aportul de zinc, dar nu uitati sa mancati alimente cum ar fi paste, cartofi copti si banane deoarece si in cazul lor eliberarea energiei se face treptat si te vor ajuta sa combati starea de oboseala.

4. Sparanghel

Sparanghelul este recomandat impotriva balonarii. Acesta ajuta la reducerea retentiei de apa si a balonarii.

Alimente cu efect similar: Patrunjelul, telina, ceaiul si cafeaua.

5. Seminte de floarea-soarelui

Acestea sunt bune pentru durere dar pe o perioada scurta de timp. Vitamina B1 si vitamina E ajuta la reducerea durerii. Semintele de floarea soarelui sunt bogate in B1.

Alimente cu efect similar: Fructe de mare, fasole, sunca, cartofi si nuci. Vitamina E se gaseste si in boabele de soia, broccoli, oua si spanac.

6. Condimentele

Condimentele sunt indicate in problemele emotionale. Condimentele ajuta la reglarea hormonilor feminini.

Alimente cu efect similar: Nautul si cantitati mici de ciocolata neagra imbunatatesc starea de spirit.

7. Usturoiul

Usturoiul combate raceala si gripa. Usturoiul este un super aliment. Este grozav pentru raceala si gripa, deoarece este antibacterian si antifungic asa ca se lupta cu infectia din organism. Totodata, ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Alimente cu efect similar: ceapa are acelasi efect ca usturoiul. Ghimbirul ajuta la ameliorarea simptomelor, deoarece reduce durerea si febra.

8. Apa

Apa amelioreaza durerile de cap. Una dintre principalele cauze ale durerii de cap este deshidratarea. Este bine chiar si atunci cand nu ti-e sete sa bei un pahar cu apa. Durerile de cap pot fi provocate si de stres sau de tensiune.

9. Rubarba

Rubarba este indicata in cazul constipatiei deoarece este un laxativ natural.

Alimente cu efect similar: painea integrala, legumele cu frunze verzi si orezul brun.

10. Ceai de musetel

Calmant pentru un stomac sensibil. Acesta contine ingrediente naturale, care sunt bune la atenuarea problemelor stomacale.

Alimente cu efect similar: Ceaiul de menta si ceaiul de ghimbir au aceeasi actiune

Articol preluat din : http://www.wikifood.ro/nutritie/principii-nutritive/alimente-care-trateaza-diverse-simptome-sau-afectiuni.html?utm_source=hotnews&utm_medium=adgregator&utm_campaign=asc

vineri, 3 februarie 2012

impresii personale

te salut cititorule!
o sa incep prin a va spune ca nu sunt de profesie ziarist. sunt inginer (ma aseman cu un caine-am privirea inteligenta dar nu stiu sa ma exprim). de aceea am preferat sa ma folosesc de articolele altora spre a transmite ceva. desi blogul a inceput si este ceva personal si desi eu postez destul de rar (destul de rar cat sa uiti sa-l mai vizitezi-critica personala) am incercat sa obtin un dialog cu tine (cititorul). pentru ca sunt nemultumit (ca toata lumea cred) de ce se intampla in ROMANIA am intins o cursa. cursa este aceea de a vedea daca, din putinii mei cititori mai este vreunul care mai are "mandrie nationala", pentru ca, dupa parerea mea daca vrei sa inrobesti un popor il lovesti in caramida de baza care este dupa parerea mea "mandria nationala". de la revolutie incoace poporul asta este "tocat" incontinuu de chestii negative despre el insusi. crime, violuri, jafuri. nu intereseaza pe numeni de ce s-a ajuns aici. toti cauta sa repare cauza nu si efectul. m-am uitat la marile puteri...toate au programe, filme in care se prezinta lucruri pozitive, cum un om obisnuit devine erou. la noi, erou il transforma pe cel care fura. noi suntem furati incontinuu prin stergerea datoriilor unor mari companii, prin afaceri cu statul, etc. intoxicatie, intoxicatie, intoxicatie. eu m-am surprins cand mi-am dat seama ca nu m-ar deranja sa ne cucereasca cineva. de ce sa fii mandru? ti-a mai dat cineva vreun motiv? ca sa fiu totusi putin corect sunt cateva posturi de televiziune care ne mai dau cate un motiv (ex emisiune: vocea romaniei, romanii au talent), emisiuni acre au avut mare audienta si prin faptul ca romanii vor sa vada ca sunt apreciati (echipele de prezentare au avut si ele bineinteles rolul lor). romanasii nostrii ies in strada, dar nu stiu ce sa ceara (si oricum daca ar cere cineva ce trebuie nu l-ar da nimeni la tv).
dar sa las acest subiect (poate sunt eu prea suparat). sa revin la cursa. ce as putea scrie sa trezeasca mandria? m-am gandit ca faptul ca suntem totusi un popor inteligent, faptul ca suntem inventivi. asa ca am cautat cateva articole despre inventatorii romani si le-am postat. concluzia este ca, prin faptul ca este singura postare care are mai multe comentarii, romanii au nevoie de a fii apreciati, au nevoie de a fi mandrii de a fi romani (desi in mesajul comentariilor se transmite aceeasi dezamagire pe care o incerc si eu).
nu am insa o concluzie generala. nu stiu ce ar trebui facut cu tara asta. suntem angrenati intr-un sistem care nu ne mai permite sa fim liberi (vezi articolele de la nimic intamplator). politicienii nostrii nu lupta pentru poporul asta. sistemul este corupt. dreptatea nu exista. legile sunt discutabile, toate au cate o portita. daca i-am inlocui pe toti oricum va trebui sa urmam directia trasata de UE, FMI sau alte forumuri. se pot trezii conducatorii nostrii? se pot trezii ROMA^NII nostrii? vom stii sa punem mana toti sa facem ceva pentru tara noastra? nu stiu...
o sa va mai zic cateva bancuri care reflecta ce se intampla cu poporul nostru:
1. un vierme copil traia impreuna cu mama lui in "ca~cat" (scuzati expresia). copilul intr-o zi o ontraba pe mama lui:
mama, noi avem rude care traiesc in mar?
da. zice mama.
...si avem si in cirese?
da. zice mama.
...si in prune?
da. zice mama.
si noi de ce traim atunci aici in ca~cat? zice copilul.
2. satana avea o vizita prin iad. fiecare popor isi avea propriu cazan. dracusorii ii prezentau fiecare cazan. in dreptul fiecarui cazan era cate o armata de dragusori care ii impingeau inapoi in zmoala, pentru ca pacatosii voiau sa iasa afara.
cand ajunge in dreptul cazanului ROMA^NIEI nimic. zmoala era limpede si nezbuciumata. satan isi intraba singurul dracusor care pazea cazanul.
ce se intampla aici, nu este nici un roman pacatos?
ba da, spune dracusorul. sunt multi. dar astia se trag unul pe altul in jos!

va salut!